یکی از راه های ترک اعتیاد که در بعضی از کشور هایی که آمار اعتیاد بالایی دارند مرسوم است، استفاده از کمپ ترک اعتیاد اجباری است که در این مطلب از مرکز بستری ترک اعتیاد نگین می خواهیم موارد و نکات مربوط به کمپ های ترک اعتیاد اجباری را برای شما توضیح دهیم. کمپ ترک اعتیاد لاکچری نگین یکی از مراکز مطمئن در زمینه ترک اعتیاد است که با کادر متخصص بهترین خدمات را به بیماران ارائه می دهد.
ترک اعتیاد اجباری چیست
کمپ های ترک اعتیاد اجباری برای افرادی است که خود برای ترک اقدامی نمی کنند و یا خود را معتاد نمی دانند و معتقدند هر زمان اراده کنند می توانند مواد را کنار بگذارند. این افراد رفته رفته زندگی خود را تقدیم اعتیاد می کنند و به سمت نابودی می روند و زمانی متوجه می شوند که دیگر کار از کار گذشته است. بنابراین مراکزی از سمت دولت برای مراجعه و ترک این افراد محیا شده است که خانواده درجه یک معتادین همچون پدر، مادر، خواهر، برادر و همسر می توانند با در دست داشتن مدرک شناسایی به این کمپ ها مراجعه کنند. تعدادی از کارکنان این کمپ ها به محل سکونت فرد معتاد با هماهنگی قبلی با خانواده او مراجعه کرده و او را با خود به کمپ می برند. در صورت مقاومت فرد معتاد این افراد برای بردن معتاد به زور هم متوسل می شوند. در این کمپ ها به دلیل اینکه معتااد راهی به بیرون ندارد و دسترسی های او به تمام مواد فروشان بسته می شود راهی جز ترک ندارد. که به این راه ترک اعتیاد اجباری گفته می شود.
بردن اجباری معتاد به کمپ
چطور وارد کمپ ترک اعتیاد اجباری می شوند؟
همانطور که از اسم این کمپ ها پیداست افرادی که به این کمپ ها وارد می شوند بدون اختیار خود و به صورت اجباری وارد این کمپ ها می شوند و روند ترک اعتیاد را طی می کنند. همانطور که در مطلب هزینه کمپ ترک اعتیاد برای شما دوستان گفتیم، افرادی که وارد کمپ های ترک اعتیاد اجباری می شوند را می تواند در دسته بندی های زیر قرار داد:
- افرادی که اعتیاد شدید به مواد مخدر دارند و همین موضوع صبر خانواده آنها را لبریز کرده و خانواده با مطرح کردن یک شکایت به دادستان، خواستار صدور دستور فرستادن این فرد به کمپ را صادر کردند. در این صورت بخشی از هزینه نگهداری این فرد در کمپ ترک اعتیاد بر عهده خانواده و در صورت نامناسب بودن وضعیت مالی خانواده دولت بخش دیگری از این هزینه را تقبل می کند.
- دسته دوم افرادی هستند که در طرح های جمع آوری معتادین پرخطر و ناهنجار توسط نیرو های دولتی جمع آوری می شوندو به کمپ های ترک اعتیاد اجباری فرستاده می شوند.
مدت زمان کمپ ترک اعتیاد اجباری
مدت زمانی که معتادین باید در کمپ ترک اعتیاد بمانند متغیر است. در صورتی که فرد معتاد به صورت اجبار به کمپ برده شده باشد و یا توسط مامورین در حال مصرف مواد مخدر در انظار عمومی دستگیر شده و به کمپ های ترک اعتیاد اجباری برده شده باشد؛ باید مدت زمانی از 3 الی 6 ماهه را در کمپ ترک اعتیاد سپری کنند. بعد از گذراندن این دوران با دستورات قضایی می توانند از کمپ مرخص شوند. اما در صورتی که فرد معتاد خودخواسته به کمپ ترک اعتیاد مراجعه کرده باشد می تواند بعد از گذراندن دوره درمان خود از کمپ مرخص شود.
هزینه کمپ اجباری ترک اعتیاد
کمپ های ترک اعتیاد هزینه های پایه ای دارند که بابت خدمات درمانی ای است که شخص دریافت می کند که بیمار یا خانواده او موضف به پرداخت آن هستند. این هزینه ها به نسبت کیفیت خدمات و خصوصی و دولتی بودن این کمپ ها متغیر خواهد بود. حال تمام این شرایط در صورتی است که فرد معتاد خودخواسته به کمپ مراجعه کرده باشد. اما در صورتی که شخص معتاد به صورت اجبار به کمپ منتقل شود هزینه ای اضافه برای انتقال او بسته به محل زندگی و دور و نزدیک بودن مسافت در نظر گرفته می شود. به عنوان مثال اگر معتاد در تهران باشد و خانواده او تصمیم به بستری او در یک کمپ اجباری در اصفهان گرفته باشند؛ قاعدتا این هزینه به نسبت افزایش می یابد.
معایب و مزایای کمپ ترک اعتیاد اجباری
متاسفانه نقاط قوت و مزایای این روش به هزاران اما و اگر بستگی دارد و اگر بخواهیم مزایای این کمپ های ترک اعتیاد را با توجه به آمار بدست آمده بررسی کنیم، تقریبا می توان گفت که مزایای این روش ترک اعتیاد اصلا به چشم نمی آیند. دلیل این موضوع هم این است که: "از آنجایی که یکی از اصولی ترین و اساسی ترین موارد در ترک اعتیاد این است که فرد متقاضی ترک اعتیاد با اراده خود وارد روند ترک اعتیاد شود و ترک به صورت اجباری دقیقا همین اصل مهم را زیر پا می گذارد، پس می توان گفت که ترک اجباری نمی تواند به آن صورت که لازم است اثر بخش باشد"
آماری که از درصد افرادی که در کمپ ترک اعتیاد اجباری موفق به ترک دائم اعتیاد شده اند، در بهترین حالت تنها 10 الی 15 درصد ترک آنها با دوام خواهد بود و اثر بخشی لازم را خواهد داشت و مابقی این افراد یعنی 85 تا 90 درصد بعد از آزاد شدن از کمپ ترک اعتیاد اجباری دوباره رو به مصرف مواد مخدر می آورند و بعد از مصرف دوباره، درصد جذب مواد مخدر بدن آنها بالا رفته و این باعث می شود که تمایل به مصرف بیشتر داشته باشند.
اخبار هایی که از منابع رسمی و نیمه رسمی به گوش ما رسیده نشان می دهد که افرادی که در این کمپ ها مسئولیت افراد معتاد را بر عهده دارند، بعضا رفتار بسیار بدی با این افراد داشته و در بعضی از موارد تحقیر کلامی و ضرب ستم یکی از بخش های جدا نشدنی این کمپ های ترک اعتیاد است که این مور انگیزه ترک اعتیاد را در افراد به طور کلی از بین می برد.
از طرفی در کمپ های ترک اعتیاد، روشی که برای از بین بردن اعتیاد در فرد اجرا می کنند بسیار غیر اصولی است و حتی اگر کسی به صورت دلخواه وارد این کمپ ها شود، یک راه غیر اصولی و غیر پزشکی را برای درمان بیماری اعتیاد پیدا کرده است و حتی در این صورت هم درصد موفقیت بسیار کمی برای او وجود خواهد داشت.
بهترین روش ترک اعتیاد مواد مخدر که از نظر پزشکی و روانپزشکی مشکل اعتیاد را مدنظر قرار داده باشد، مراجعه به مراکز بستری ترک اعتیاد است. چرا این روش مناسب است؟ بگذارید تا این موضوع را با یک مثال برای شما توضیح دهیم:
فرض کنید که شما دچار یک مریضی هستید و از آن عذاب زیادی می کشید. حالا برای درمان آن به متخصص درمان این بیماری مراجعه می کنید و یا اینکه به سوپر مارکت سر کوچه سر می زنید و از آن می خواهید که برای درد شما یک درمان مناسب پیدا کند؟
برای درمان بیماری، به پزشک متخصص لازم است؛ به همین دلیل ما این افتخار را داریم در کلینیک ترک اعتیاد نگین برای خدمت رسانی به شما حاضر باشیم.
انواع کمپ ترک اعتیاد اجباری
کمپهای ترک اعتیاد اجباری، مکانهایی هستند که افراد مجبور به شرکت در آنها هستند و به صورت اجباری به مدتی در این مراکز اقامت میکنند تا از اعتیاد به مواد مخدر یا مواد دیگری که مصرف میکنند، ترک کنند. این مراکز معمولا توسط دولت یا نهادهای دولتی و غیردولتی اداره میشوند و هدف اصلی آنها کاهش مصرف مواد اعتیادآور و بهبود وضعیت افراد معتاد است.
از جمله انواع کمپ ترک اعتیاد اجباری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کمپهای ترک مواد مخدر: این کمپها به افراد معتاد به مواد مخدر مانند هروئین، کوکائین، متادون و...کمک میکنند تا از اعتیاد خود دوری کنند.
- کمپهای ترک الکل: این مراکز برای افرادی که به میزان زیادی به الکل معتاد هستند و مشکلات جدی بهدلیل اعتیاد الکلی دارند، فرصتی برای ترک این مواد ارائه میدهند.
- کمپهای ترک مواد مخدر ترکیبی: برخی از کمپها برای افرادی که به چندین ماده اعتیاد دارند (مثلاً مخدرها و الکل)، ارائه خدمات میدهند تا همزمان از همه مواد اعتیادآور دوری کنند.
توجه داشته باشید که کمپهای ترک اعتیاد اجباری ممکن است در برخی کشورها و با توجه به قوانین و سیاستهای مربوط به اعتیاد و درمان آن ها، متفاوت باشند، همچنین کمپهای اجباری در برخی موارد مورد انتقاد قرار میگیرند و برخی افراد ممکن است با شرکت اجباری در این کمپها مخالفت داشته باشند، از این رو بهتر است قبل از تصمیمگیری در مورد شرکت در این گونه مراکز، با متخصصان و مشاوران مربوطه مشورت کنید تا بهترین اقدام را برای خود انتخاب کنید.