یکی از مواد مخدری که از زمان های قدیم استفاده بسیاری داشته و امروزه هم شاهد استفاده از آن هستیم، تریاک است. قطعاً همه شما می دانید که مصرف تریاک عوارض کوتاه مدت و بلند مدت زیادی دارد که می تواند سلامتی شما را تهدید کند و حتی شما را به کام مرگ بکشاند. نکته ای که امروز ما در این مطلب از سایت مرکز بستری ترک اعتیاد نگین قصد داریم با شما در میان بگذاریم، در مورد عوارض کشیدن تریاک با قلقلی است.
تریاک کشی با قلقلی
کشیدن تریاک با قلقلی یکی از روش های استعمال تریاک است که بسیاری برای استعمال تریاک از آن استفاده می کنند. در این روش فرد مصرف کننده با یک وسیله دست ساز به نام قلقلی که عملکردی شبیه به قلیان دارد تریاک را مصرف میکنند. عوارض کشیدن تریاک با قلقلی تقریباً همان مواردی هستند که به عنوان عوارض کلی کشیدن تریاک می شناسیم، اما با این وجود مصرف تریاک با استفاده از قلیان میتواند عوارض دیگری هم داشته باشد. در ادامه این مطلب ما عوارض کشیدن تریاک با قلقلی و عوارض کلی استعمال تریاک را با هم بررسی می کنیم و اطلاعات مفیدی را در این خصوص با شما در میان خواهیم گذاشت.
عوارض کشیدن تریاک با قلقلی چیست؟
عوارض کشیدن تریاک با قلقلی تا جایی که مربوط به ماده مصرفی یعنی تریاک است با سایر روش ها یکسان است، اما موردی که در خصوص استفاده از قلقلی باید بدانید این است که وقتی دود از آب درون قلقلی عبور کرده و به ریه شما می رسد، قطران بالاتری دارد و وجود رطوبت زیاد در این دود باعث می شود که مواد سمی موجود در آن چسبندگی بیشتری پیدا کنند و همین باعث آسیب دیدن بیشتر ریه شما خواهد شد. به این صورت میتوان از گفت که کشیدن تریاک با استفاده از قلقلی باعث میشود که ریه شما آسیب بیشتری ببیند.
عوارض کشیدن تریاک با سیخ
در رابطه با سایر عوارض کشیدن تریاک با سیخ یا قلقلی، می توان گفت مواردی که در ادامه ما خدمت شما بیان می کنیم، عوارض کلی کشیدن تریاک هستند. مصرف تریاک و مشتقات آن به شدت اعتیادآور است و این مورد بسیار مهم را باید در نظر داشته باشید که وقتی کسی شروع به مصرف تریاک به هر روشی می کند،کم کم و به صورت ناخودآگاه مجبور است که با گذر زمان میزان مصرف خود را افزایش دهد و همین امر باعث بیشتر شدن عوارضی است که فرد مصرف کننده، در طولانی مدت تجربه خواهد کرد. به این صورت که با گذر زمان فرد دچار مشکلاتی مانند تنگی نفس، افسردگی و یبوست میشود و باید در نظر داشته باشید هر چقدر دوره زمانی مصرف تریاک طولانی تر باشد این عوارض شدیدتر خواهد بود. البته در نظر داشته باشید که این عوارض تنها بخشی از مضرات مصرف تریاک در طولانی مدت است و از سوی دیگر در صورتی که شما رو به استفاده از سایر مشتقات تریاک مانند شیره آن بیاورید، قطعاً عوارض شدیدتری را تجربه خواهید کرد. بخشی از این عوارض عبارتند از: " کم خوابی یا پرخوابی، کم شدن انرژی و بی حالی، خشک شدن مردمک چشم ها، خشکی دهان و خراب شدن دندان و لثه". مورد بعدی که بسیاری از مصرف کنندگان تریاک با آن دست و پنجه نرم می کنند، استفاده از قرص هایی است که به عقیده بعضی می تواند جایگزین تریاک باشد و در زمان خماری به داد فرد مصرف کننده برسد، نکته مهمی که در این قسمت باید بدانید ضرر و زیان زیادی است که این قرص ها می توانند برای شما داشته باشند. شاید در کوتاه مدت شما نتوانید به صورت دقیق تاثیرات منفی این قرص ها را احساس کنید، اما مطمئن باشید که در طولانی مدت شما دچار مشکلاتی مانند خستگی مزمن، سرخ شدن پوست، استفراغ یا داشتن حالت تهوع و افت فشار خون خواهید شد.
تاثیرات و عوارض تریاک بر روی فرد مصرف کننده، ارتباط زیادی به شرایط جسمانی و مقاومت بدن در برابر مواد مخدر دارد و به همین دلیل است که مشاهده میکنیم در موارد مختلف، افراد آسیبهای متفاوتی را تجربه خواهند کرد. از سوی دیگر امروزه انواع و اقسام مختلف تریاک در بازار موجود است که افراد سودجو و مافیای مواد مخدر، بدون توجه به عوارض جانبی خطرناکی که دارند، وارد بازار میکنند و در اختیار معتادان قرار میدهند، به عنوان مثال در سال ۹۳ در تهران و برخی دیگر از شهرهای ایران مشاهده شد که در تریاک های موجود در بازار مقدار خطرناکی سرب وجود دارد که برای سنگین تر شدن مواد مخدر به آن اضافه شده است، این موضوع منجر به مسمومیت و کشته شدن افراد زیادی شد. این مورد را باید به یاد داشته باشید که حتی تریاک های مرغوب هم با توجه به درصد مرفین موجود در آن، می توانند اثرات جانبی متفاوتی داشته باشند. اما همانطور که گفتیم باید به یاد داشته باشید که شرایط جسمانی فرد مصرف کننده، تاثیر زیادی بر روی عوارضی که در آینده تحمل خواهد کرد دارد، فاکتور هایی که در خصوص شرایط جسمی بر روی عوارض مصرف تریاک تاثیر دارد که عبارتند از:
- سن فرد مصرف کننده
- وجود شرایط جسمی خاص (مانند بیماری های خاص)
- مصرف دارو های خاص که با مورفین موجود در تریاک تداخل پیدا میکنند.
- مدت زمان مصرف
- مقدار مصرف
- وزن و جثه فرد مورد نظر
- قدرت بدنی فرد مورد نظر
- میزان تحرک فرد مصرف کننده در طول روز
عوارض کوتاه مدت و بلند مدت تریاک
در ادامه این قسمت، ما قصد داریم که عوارض کوتاه مدت و بلند مدت مصرف تریاک را با شما در میان بگذاریم و اطلاعات مناسبی در اختیار شما قرار دهیم. اول از همه باید به یاد داشته باشید که مصرف بیش از حد تریاک در یک وعده ممکن است باعث شود شما دچار عوارض بسیار خطرناک و شدیدی شوید که در کوتاه مدت اصلاً برای شما خوشایند نیست. این عوارض عبارتند از:
- مشکل پیدا کردن در نفس کشیدن
- حالت تهوع و استفراغ
- احساس ضعف شدید در تمام بدن
- تشنج
- سرگیجه و سردرد
- بیهوشی و کما
- در موارد خاص مرگ
در نظر داشته باشید در قسمت بالا منظور ما از مرگ در شرایط خاص، مواقعی است که فرد دچار تداخل دارویی یا اوردوز می شود و ممکن است که تاثیرات منفی این ماده بر روی بدن او باعث مرگ شود. این مشکل بیشتر برای افرادی ایجاد می شود که سابقه مصرف تریاک ندارند یا مصرف کننده حرفه ای نیستند، افرادی که بیش از حد مصرف کرده اند یا بعد یا قبل از مصرف تریاک از نوشیدنی های الکلی استفاده کرده اند.
مصرف تریاک در طولانی مدت می تواند مشکلات بسیار شدیدی داشته باشد که در ادامه این موارد را با هم بررسی می کنیم:
- درد شدید در ناحیه شکم و مشکلات گوارشی، به خصوص برای افرادی که تریاک را به صورت خوراکی مصرف می کنند.
- تغییرات هورمونی در مردان و زنان که در مردان بعد از مدت طولانی باعث مشکلات جنسی و در زن ها باعث بهم ریختن زمان قاعدگی می شود.
- پوکی استخوان و کاهش پیدا کردن مقاومت استخوان ها در برابر شکستگی
- مشکلات مختلف در قسمت روده و بروز یبوست
- خشک شدن مخاط دهان و آسیب دیدن لثه و دندان
- بالا رفتن ظرفیت فرد به مرور زمان و نیاز به مصرف مقدار بیشتری از مواد مخدر
- بروز مشکلات اجتماعی مانند از دست دادن کار بر اثر از بین رفتن وجهه اجتماعی
- بروز مشکلات مختلف در قلب و عروق فرد مورد نظر
- افزایش تمایل فرد برای مصرف مواد مخدر قوی تر
- آسیب دیدن شدید ریه و عفونت در آن
- آسیب های شدید مغزی و کبدی در اثر مصرف بیش از حد
- کاهش احتمال بارداری در خانم ها
- آسیب دیدن رگ ها در افرادی که از روش تزریق استفاده می کنند
- بیکاری و مشکلات مالی
- مشکلات روانی شدید مانند اختلال دوقطبی، افسردگی، اضطراب و مشکلات ارتباطی با خانواده و دوستان
امیدواریم اطلاعاتی که در این مطلب با شما در میان گذاشتیم توانسته باشد به اطلاعات شما در خصوص تریاک اضافه کند و اگر مصرف کننده تریاک هستید شما را آگاه کند که چه مشکلاتی را پیش روی خود خواهید داشت. بهترین روش برای ترک اعتیاد تریاک، استفاده از خدمات تخصصی در خصوص ترک اعتیاد است و مرکز بستری ترک اعتیاد نگین با داشتن نمونه کارهای موفق بسیار زیاد، این افتخار را دارد که در این زمینه خدمت رسانی به شما باشد. برای رهایی از اعتیاد به هر گونه مواد مخدر ما می توانیم شما را راهنمایی کنیم و راه درست را به شما نشان دهیم. برای اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.
میگذره ، چه قیف بگیری چه سخت بگیری
دوستان من چند ساله که اوایل روزی نیم گرم تریاک با سیخ و سنگ مصرف میکردم حتی دو روز یکبار
بعد از مدتی تریاک را صاف میکردم و از روزی یه ماش شروع کردم و بعد رفتم سراغ شیره سوخته و الان دو سه ساله که رسیده به روزی دو الی سه گرم بعضی وقتا هم یه کم بیشتر اولین مشکلم اینه که زمان مصرفم خیلی زیاد یعنی اینکه سریع مصرف نمیکنم و با حوصله روزانه 5 شش ساعت و حتی بعضی وقتا بیشتر مشغولم دو دوره با بوپر ترک کردم اما به قول معروف فقط مرخصی بود و دوباره چون ریلکس نبودم بعد از یک مدت شروع کردم . یکبار نزدیک شش ماه کلا لب نزدم حتی شد جایی برم که در حال مصرف باشند و من هوس هم نکردم .
اما دوباره نفهمیدم چی شد که شروع کردم
الان به شدت خسته شدم و شدیدا علاقه مندم که ترک کنم چون واقعا رو مخمه و به شدت ازش بیزار شدم . لطفا بهترین روش را لطفا پیشنهاد بدید . ضمنا تریاک به هیچ وجه نه با وافور نه سیخ و سنگ بهم نمیسازه و اولین مشکل اینکه به شدت دچار چربی صورت و سر و بدن میشم و کلا باهاش حالم خوب نیست . لطفا کسانی که تجربه ترکشیره دارند راهنمایی کنند .