ترک اعتیاد تریاک به دلیل چسبندگی کمتر مرفین موجود در آن، نسبت به ترک اعتیاد هروئین و سایر مواد مخدر افیونی راحتتر است، ولی این خیلی مهم است که غول اعتیاد را دست کم نگیرید. مصرف مداوم تریاک به صورت تفریحی شروع می شود و تا زمانی که آنرا ترک نکنید روز به روز بیشتر و بیشتر می شود.
اما موضوع بحث ما در مورد این نیست که " مصرف تفننی یا تفریحی تریاک چه عوارضی دارد؟ " یا "ترک تریاک چند روز طول می کشد". موضوع بحث امروز ما این است که برای ترک اعتیاد به تریاک چه بخوریم؟
رژیم غذایی برای ترک اعتیاد بسیار مهم است این موضوع در هنگام ترک مواد افیونی بسیار اهمیت دارد شما میتوانید برای آشنایی بیشتر با این موضوع مطلب در زمان ترک متادون چی بخوریم را مطالعه کنید.
چرا تغذیه مناسب در روند ترک اعتیاد مهم است؟
اول از همه باید به یاد داشته باشید که تغذیه خوب و انتخاب درست و اصولی مواد غذایی برای رسیدن شما به یک سبک زندگی سالم و درست بسیار مهم و ضروری است. ترک اعتیاد یعنی کنار گذاشتن یک سری عادت های بد و مخرب و جایگزین کردن آنها با عادت های خوب و سازنده! فردی که به مصرف تریاک اعتیاد داشته و به سلامتی و تغذیه خود اهمیت نمی داده، دچار سوء تغذیه است و در اثر مصرف تریاک عمل جذب و هضم مواد غذایی و دفع سموم در بدنش مختل شده است. بنابراین باید از روزی که تصمیم به ترک اعتیاد می گیرید عادت های خوب و سازنده را وارد برنامه ی زندگی خود کنید تا هر چه زود تر از شر این اثرات رها شوید، این عادت های خوب می تواند تغذیه مناسب، استراحت کافی، آرامش و ورزش باشد.
افرادی که قصد ترک اعتیاد تریاک را دارند باید چه چیزهایی بخورند؟
افرادی که به مصرف تریاک اعتیاد دارند به دلیل بی توجهی به وضعیت تغذیه خود و اثرات تریاک بر روی دستگاه گوارش، دچار اختلالات گوارشی مانند: به مشکل برخوردن در هضم غذا، کاهش اشتها، اسهال و یبوست می شوند.
تنها کاری که این افراد باید بکنند این است که: اول از همه به برنامهی غذایی و تغذیه خود اهمیت دهند. غذای این افراد باید حاوی مقدار زیادی مواد مغذی باشد، چون بدن این افراد برای ترمیم بافت ها و اندام های از دست رفته و بهبود بخشیدن به دستگاه گوارشی به مواد مقوی و مغذی نیاز دارد.
تغذیه در ترک اعتیاد
تغذیه در ترک اعتیاد در ضمن تحیقات ثابت کرده که استفاده از یک برنامه غذایی که دارای مواد غذایی با ارزش بالا و غنی شده از کربوهیدات و پروتئین در ترک اعتیاد تاثیر مثبتی دارد. در ضمن از آنجایی که خورد و خوراک خوب روی خلق و خوی انسان تاثیر می گذارد، می توانید از غذاهایی که دارای مواد معدنی مانند اسید فولیک، ویتامین های گروه B و اسید آمینه هستند استفاده کنید؛ این مواد بسیار برای سلامتی شما مهم هستند.
مصرف تریاک در طول زمان باعث کاهش عملکرد دستگاه عصبی و سطح هوشیاری شما می شود و برای همین منظور بدن شما به اسيد آمينه های ضروری در غذاهای غنی از پروتئين مثل انواع گوشت قرمز و سفيد و غذاهای دريايی نیاز دارد
در ضمن بدن شما برای خواب راحت و بی دردسر به سروتونین نیاز دارد، این ماده در بدن اثر ارامبخش دارد و باعث خواب راحت و آرام می شود. مواد غذایی که می تواند این مواد را به شما برسانند عبارتند از: موز، شير، تخمههای آفتابگردان و گوشت بوقلمون.
مصرف شیر برای ترک اعتیاد
به طور کلی فردی که در حال ترک اعتیاد است باید از مواد مقوی که به بازسازی اندام ها و قسمت های آسیب دیده در زمان اعتیاد کمک می کند اسفتاده کند تا با این کار سلامت جسمانی خود را باز بیابد، در این شرایط بدن به موادی مانند پروتئین و کلسیم نیاز دارد و "شیر" یکی از بهترین تامین کننده های مواد مغذی بدن در زمان ترک اعتیاد می باشد. از طرفی خوردن شیر به ترمیم بافت دهان، مجاری تنفسی و ریه ها کمک می کند و برای آن قسمت ها بسیار مفید است.
ولی در این میان کسانی که در حال ترک اعتیاد هستند برای مصرف شیر یک نکته را باید رعایت کنند و آن هم این است که بدن فرد معتاد در جذب مواد غذایی ضعیف عمل می کند و نیاز به زمان برای هضم بهتر غذا و آشتی کردن با زندگی سالم دارد. به همین دلیل شما باید روند شیر خوردن خود را به صورت چند وعده کنید تا مواد غذایی بتوانند عملکرد بهتری برای شما داشته باشند. پیشنهاد متخصصان مرکز بستری ترک اعتیاد نگین به شما این است که یک لیوان و نیم شیر را در سه وعده مصرف کنید تا بالاترین میزان جذب شیر را داشته باشید.
برای ترک اعتیاد تریاک چه چیزهایی نباید بخوریم؟
مصرف شکر، قهوه، کاکائو، چایی و هر چیزی که شامل این مواد شود باعث می شود که اعصاب فردی که قصد ترک کردن دارد تحریک شود، پس پیشنهاد مرکز بستری ترک اعتیاد نگین به شما این است که مواردی که گفته شد را تا مدتی مصرف نکنید.
برنامه غذایی پیشنهادی نگین برای ترک اعتیاد تریاک
قبل از ارائه ی خود این برنامه باید در نظر داشته باشید که افرادی که قصد ترک اعتیاد تریاک را دارند چون اشتهای آنها هنوز به حالت تعادل نرسیده و بدن آنها به انرژی نیاز دارد، بهتر است که از وعده های غذایی سبک و پشت سر هم و به مقدار کم باشد تا انرژی بدن حفظ شود.
اگر می خواهید ترک اعتیاد با کیفیتی داشته باشید پیشنهاد ما به شما این است:
- خوردن سه وعده غذایی و سه میان وعده
- استفاده از دمنوش های گیاهی که فاقد کافئین هستند
- استفاده از میوه و سبزیجات
- استفاده از غلات سبوس دار (به خاطر ویتامینهایB)
- خوردن انواع غلات، لوبیا و سایر حبوبات و دانه های خوراکی به مقدار زیاد
- کاهش مصرف گوشت قرمز به دلیل دیر هضم بودن آن
- حذف یا کاهش شکر از رژیم غذایی
- نخوردن کاکائو به دلیل وجود کافئین و قند در آن
- استفاده نکردن از قرص هایی که در آنها از کافئین استفاده شده است.
به صورت تخصصی تر می توان گفت برنامه غذایی ترک اعتیاد شامل: 25 درصد پروتئین، 45 درصد کربوهیدارات و 30 درصد چربی باشد.
برای رسيدن به چنين تركيبی در وعدههای غذايی فرد، می توان از موادغذايی زير استفاده كرد:
- صبحانه: نان ذرت، نان ساجي يا كلوچه، خوراك (گوشت و ماكاروني و اسفناج و پنير)، املت و ماست
- ناهار: ساندويچ، سالاد یا سوپ
- شام: انواع سوپ و آبگوشت، برنج و انواع لوبيا، جوجه (مرغ) و سبزيجات، چيپس ذرت، لازانيا همراه با سبزيجات.
- دسر: ماست، ميوه، كلوچه های ذرتي، فرنی
همچنین به دلیل اینکه مصرف مواد مخدر باعث کاهش جذب ویتامین در بدن می شود پیشنهاد می شود که از قرص های مکمل مولتی ویتامین و بویژه ویتامبن های گروه B استفاده کنید.
شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر با مشاورین ما تماس بگیرید. 09034827420