یکی از دغدغه های افرادی که به تازگی ترک اعتیاد انجام داده اند این است که چه دارو ها و چه قرص هایی می تواند برای آنها مضر باشد و شاید آنها را به کام مصرف دوباره بکشاند. از طرفی شایعات و دستورالعمل های دارویی و غیر پزشکی زیادی در این خصوص وجود دارد که باعث می شود افراد تصمیمات غلطی بگیرند و در بعضی موارد در برابر روند های درمانی و قرص های تجویز شده توسط پزشکان مقابله کنند.
به همین دلیل می خواهیم در این مقاله از مرکز بستری ترک اعتیاد نگین نکات پزشکی و صحیح در خصوص قرص های ممنوعه بعد از ترک اعتیاد (قرص هایی که بعد از ترک اعتیاد نباید خورد) با هم بررسی کنیم.
شایعات قرص های ممنوعه بعد از ترک اعتیاد
این شایعات در مورد افراد مختلف و بسته به اعتیاد آنها با هم فرق دارد. در ادامه با دو مثال کلی این موضوع را برای شما روشن می کنیم تا بتوانید در خصوص ترک اعتیاد مواد مخدر های مختلف و مصرف قرص و دارو شایعات و اطلاعات دروغ را از نکات مهم و اصولی تشخیص دهید.
در صورتی که فردی از مواد مخدر های افیونی و تسکین دهنده استفاده می کرده، حتما بعد از ترک اعتیاد بر اساس شنیده های خود، از مصرف مسکن ها، به خصوص مسکن های قوی مانند مسکن های کدئین دار خودداری می کند، همچنین میبینیم افرادی که هیچ تخصصی در این زمینه ندارند نظریه های قطعی در خصوص مصرف برخی دارو ها می دهند. این موضوع تقریبا برای تمام مواد مخدری که حالت آرامبخش دارند صدق می کند.
دسته دوم افرادی هستند که مواد مخدر توهم زا مانند حشیش، ماریجوانا، شیشه و... استفاده می کردند و بعد از ترک اعتیاد به دلیل شایعات از مصرف دارو های اعصاب و روان اجتناب می کنند.
این تصورات غلط باعث می شود که افراد از روش درست و اصولی ترک اعتیاد بی بهره بمانند، به عنوان مثال فردی که قصد ترک اعتیاد هروئین را دارد باید از دارو های نگه دارند مانند بوپرنورفین یا متادون استفاده کنند ولی تصورات غلط باعث می شود که افراد نسبت به این روش بی اعتماد شوند و نتوانند نتایج خوبی بگیرند، چرا که بهترین روش برای ترک اعتیاد استفاده از درمان دارویی است. البته نه هر دارویی که به صورت آزاد تهیه می شود.
در ادامه در خصوص داروی های مناسب و نحوه استفاده از آن ها با هم صحبت می کنیم و به این صورت شما می توانید حقایق و راه درست در خصوص مصرف قرص و سایر دارو ها را بهتر بدانید.
بعد از ترک اعتیاد چطور از قرص و دارو استفاده کنیم؟
اولین چیزی که باید قبول کنید این است که اعتیاد یک بیماری است و درمان این بیماری باید زیر نظر یک پزشک متخصص ترک اعتیاد انجام شود. زمانی که شما طبق نظر یک متخصص مطمئن رفتار می کنید باید به پزشک خود اعتماد کنید و درمان بیماری اعتیاد را به متخصص این کار بسپارید. از طرفی شما باید در نظر داشته باشید که اگر در زمان ترک اعتیاد با استفاده از روش درمان دارو با یک بیماری مواجه شدید باید حتما دارو های مورد نظر خود را با مشورت پزشک متخصص ترک اعتیاد تهیه کنید، به خصوص زمانی که صحبت از دارو های مسکن در میان باشد.
دلیل حساسیت این موضوع این است که وقتی شما از دارو هایی مانند متادون و بوپرنورفین استفاده می کنید، گیرنده های مواد مخدر شما توسط این دارو ها اشباع شده است و مصرف هرگونه دارو (به خصوص داروهای مسکن و آرامبخش) ممکن است باعث ایجاد عوارض شدید در شما گردد. در چنین شرایطی باید حتما اول از همه قبل از مصرف هر دارویی با پزشکی که در روند ترک اعتیاد بوده است صحبت کنید.
خیلی خیلی جدی بگیرید مصرف قرص رو ، میتونم بگم اگه برای قطع ناگهانیش آمادگی نداشته باشید و غافلگیر بشید میتونه اوضاع رو تا حد مرگ براتون وخیم کنه ، من هیچوقت فکر نمیکردم عوارض داشته باشه ، عوارضش رو وقتی متوجه میشید که از موادی استفاده نکنید وگرنه همیشه با خماری مواد اشتباه میگیرید و با مصرف مواد ساکتش میکنید ، گفتم از تجربه خودم هم حرفی زده باشم ، با سپاس
سلام اگر ترک کردید برای ادامه پروسه درمان دستورات پزشک را انجام بدید، جهت مشاوره می تونید با کلینیک تماس بگیرید.