معمولا هنگام ترک تریاک تغییراتی در بدن ایجاد میشود که این امر لزوم اتخاذ یک روش ایدهآل و کم خطر را برای آن ضروری میکند. اکثر افرادی که طی سالهای متمادی در حال مصرف تریاک بودهاند، بدن آنها نمیتواند بدون آن به روند طبیعی خود ادامه دهد. به این معنی که مصرف تریاک موجب یک سری تغییرات در بدن و روند طبیعی آن شده و همین امر نیاز بدن به آن را ضروری میکند، پس در هنگام ترک باید خیلی مراقب بود تا اختلالات ناشی از عدم مصرف تریاک موجب تشنج یا حتی مرگ نشود. بهترین روش ترک تریاک در واقع مراجعه به پزشک در کلینیکهای معتبر ترک اعتیاد است. بسیاری از بیماران متاسفانه با اتخاذ روشهای ترک خانگی آسیبهای زیادی به سلامتی خود زدهاند که این امر لزوم ترک تریاک را، تنها در مراکز درمانی ایجاب میکند. برای کسانی که اقدام به ترک تریاک می کنند سوالات متعددی پیش می آید مثل این که: برای ترک تریاک چه بخوریم درد نکشیم؟ برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با اینکه ترک تریاک چند روز طول میکشد و یا نحوه مصرف متادون برای ترک تریاک می توانید با مشاوران کلینیک نگین مشورت کرده و اطلاعات لازم در رابطه با ترک تریاک را به دست آورید.
مهمترین قدم در ترک اعتیاد تریاک، اراده راسخ است. تنها زمانی میتوان بر دردهای ترک اعتیاد غلبه کرد که اراده محکمی داشته باشیم، در غیر این صورت در میانه راه توان ترک این ماده مخدر از اختیارمان خارج میشود. افراد زیادی بودهاند که بدون اراده قوی اقدام به ترک تریاک کردهاند و در ادامه راه درجا زده اند. قدم دوم اتخاذ یک روش درمانی مناسب و موفقیت آمیز است. متداولترین روش های ترک تریاک به دو شیوه زیر است که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند.
ترک تریاک به صورت تدریجی
در این روش همانطور که از نامش پیداست مراحل سم زدایی به صورت تدریجی انجام میشود. این روش برای افرادی مناسب است که توان تحمل درد ناشی از ترک اعتیاد را نداشته و باید به صورت تدریجی اقدام به ترک آن کنند. در این روش ابتدا چند ماه به عنوان زمان هدف در نظر گرفته میشود. مثلا برای ترک تریاک 6 ماه زمان در نظر گرفته میشود. ماه اول تنها برای رسیدن به ثبات رفتاری صرف میشود تا بیمار به اراده راسخی دست یابد. سپس، شروع دوز منزل آغاز میشود. در واقع مرحله اول دوز منزل از ماه دوم آغاز میشود. در این ماه بیمار 1 روز در هفته را از مصرف تریاک خودداری می کند و 6 روز بعدی را میتواند اقدام به مصرف تریاک کند. با اتمام ماه اول از درمان وارد فاز بعدی میشود. در ماه دوم دوز منزل کاهش یافته و به 2 روز پاکی تغییر مییابد؛ به گونهای که بیمار تنها میتواند 5 روز در هفته را اقدام به مصرف تریاک کند. این روند تا ماه هفتم ادامه مییابد. در ماه هفتم انتظار میرود که بیمار تریاک را ترک کرده باشد.
ترک تریاک به روش قطع ناگهانی
توجه داشته باشید که این روش بسیار خطرناک است. بنابراین، حتما باید زیر نظر پزشک در یکی از کلینیکهای ترک اعتیاد معتبر انجام شود. این روش در واقع به ترک یابویی شهرت دارد. در این روش امکان بازگشت بیمار به مصرف تریاک بسیار زیاد است. چراکه بدن پس از مدتها مصرف تریاک قادر به ترک یکباره آن نیست. این روش هرگز اصولی نبوده و به علت وارد شدن شوک ناگهانی به بدن میتواند بیمار را دچار مشکلات قلبی و حتی مرگ کند.مدت زمان دفع آثار تریاک از بدن به طور طبیعی 12 الی 14 روز طول میکشد. بنابراین، توصیه میشود این بازه زمانی تنها در کلینیک طی شود تا در صورت بروز مشکل بلافاصله تحت مراقبت قرار گرفت. خیلیها ترک یابویی را توصیه نمیکنند زیرا میزان خماری در آن بسیار بالا بوده و فرایند سم زدایی خیلی سخت انجام میشود.
ترک تدریجی تریاک، بهترین روش ترک اعتیاد
از آنجایی که ترک اعتیاد به روشهای فوق معایبی دارد، بهتر است فرایند درمان تحت نظر پزشک و متناسب با بنیه بیماران صورت گیرد. بسیاری معتقدند که ترک اعتیاد با مصرف داروهای مکمل نظیر متادون بسیار بهتر از سایر روشها است. چراکه مصرف متادون و قرص موجب میشود تا درد ناشی از ترک اعتیاد کاهش یابد و همچنین مدت زمان ترک تریاک نیز بالانس شود. در واقع مصرف متادون باعث میشود تا بیمار نسبت به بنیه خود بتواند تریاک را ترک کند. بدن در مدت مصرف متادون فرصت بازیابی مییابد و همین امر خطرات جانی ناشی از ترک اعتیاد را کاهش میدهد. البته، میزان مصرف متادون و سایر قرصها را باید پزشک تعیین کند. در غیر این صورت ممکن است فرایند درمان با شکست مواجه شود و شما به متادون و این قرصها اعتیاد پیدا کنید.
فکر نمیکنم روش یک روز در هفته جواب بده
مشکل همه همون یک روزه
متادون هرگز استفاده نکنید هرگزهرگززز