بسیاری از داروهای شیمیایی وجود دارند که از آنها در کنار درمان بیماریهای مختلف برای ترک اعتیاد نیز استفاده میکنند. یکی از این داروها کلونیدین است. کلونیدین دارویی است که برای درمان فشار خون بالا تجویز شده و در صورت مصرف بیش از اندازه عوارض زیادی را به همراه خواهد داشت. از این رو، حتما باید طبق دستور پزشک مصرف شود؛ چراکه ممکن است پزشک به هیچ وجه موافق با مصرف آن نباشد.
کلونیدین با نامها تجاری کاتاپرس، کاپوای، وازونیدین، کلوفلین و نکسیکلون برای درمان فشار خون تجویز میشود. از مهمترین ویژگیهای درمانی این دارو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
درمان سندروم توره: این بیماری نوعی اختلال عصبی بوده که در آن فرد دچار تیکهای مختلف عصبی میشود.
درمان بیش فعالی: این دارو برای درمان و کاهش انرژی افراد بیش فعال مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا قرار گرفته است.
درمان اضطراب: این دارو در واقعی طبق دستور پزشک برای رفع استرس و اضطرابهای شدید مورد استفاده قرار میگیرد.
ترک اعتیاد به مشروبات الکلی و مواد مخدر: از این دارو برای سم زدایی اوپیتها (مشتقات تریاک) استفاده میشود.
انقباضهای قاعدگی: این دارو برای درمان انقباضهای دوران قاعدگی بسیار مفید است.
امکان اعتیاد به کلونیدین
هنوز شواهدی بر این که کلونیدین به طور قطع اعتیادآور است در دست نیست. در واقع این دارو تنها وابستگی نسبتا شدید دارد. از این رو، در مصرف آن باید نهایت دقت را به خرج داد. همچنین، مصرف کلونیدین به همراه مشروبات الکلی و مواد افیونی هرگز توصیه نمیشود و باید حتما باید توسط پزشک انجام شود؛ چراکه تنها پزشک میتواند میزان مصرف را با توجه به شرایط بیمار تعیین کند.
عملکرد قرص کلونیدین
نحوه عملکرد این قرص این گونه است که ابتدا از طریق دستگاه گوارش جذب شده و از راه خون و پوست نیز بر بیماریها اثر میگذارد. در نهایت از طریق کلیهها به راحتی دفع میشود. این قرص پس از 3 ساعت اثر کرده و مدت اثرگذاری آن در هر بار مصرف بین 4 الی 20 ساعت است. این دارو برای درمان فشار خون از طریق مدولا ابلانگاتا عمل میکند که موجب مهار مراکز سیستم سمپاتیک میشود. از اینرو، برای درمان بسیاری از اختلالات اضطراب و استرس مورد استفاده قرار میگیرد.
قرص کلونیدین و ترک اعتیاد
این قرص را عموما برای افرادی که فشار خون بالا دارند تجویز می کنند. البته موارد مصرفی این قرص تنها به کنترل فشار خون محدود نمی شود و برای افرادی که درد شدید دارند نیز تجویز می شود. این دارو به صورت قرص، خوراکی و برچسب در بازار قابل تهیه است که نوع قرصی آن رایج تر است. اثرات این قرص می تواند به مدت 12 ساعت در بدن باقی بماند و بیشترین میزان اثرگذاری این قرص یک الی 3 ساعت پس از مصرف است. یکی از مصارف اصلی این دارو برای کمک در ترک سیگار، مشروبات الکلی و مواد مخدر است. از این دارو می توان به عنوان یکی از مفیدترین داروها برای ترک اعتیاد یاد کرد. این دارو تا حد قابل توجهی می تواند اثرات ترک مواد مخدر را در فرد کاهش دهد. و به نسبت داروهایی همچون متادون خطرات کمتری از نظر وابستگی برای فرد معتاد به همراه دارد. البته بدانید که این قرص تمام علائم ترک را محو نمی کند تنها می تواند مراحل ترک را آسان کند.
چگونگی مصرف کلونیدین برای ترک
طبق دستورالعمل نوشته شده بر روی دارو، مصرف 0.1 الی 0.2 میلی گرم از آن به تعداد 6 مرتبه در روز مجاز بوده و حداکثر دوز تعیین شده برای مصرف روزانه 1 میلی گرم میباشد. دوز این دارو بر اساس نوع و شدت بیماری و از همه مهمتر شرایط بدنی بیمار تعیین میشود. از این رو، مصرف این دارو حتما باید مطابق با نظر پزشک باشد.
یکی دیگر از روشهای مصرفی داروی کلونیدین از طریق جذب پوست است. در واقع این داروها به صورت برچسبهای پوستی ساخته شده و برای کاهش علائم مزمن ترک اعتیاد نظیر بیخوابی مورد استفاده قرار میگیرد. توجه داشته باشید که برای ترک نیکوتین مصرف روزانه بیش از 0.1 میلی گرم مجاز نیست. توصیه میشود 72 ساعت قبل از ترک سیگار مصرف این دارو را آغاز کنید تا با مکانیزم بدن شما آشنا شود.
نکاتی مهم درباره مصرف قرص کلونیدین
در کودکانی که این بیماری جهت درمان بیش فعالی مورد استفاده قرار میگیرد، شواهدی دال بر پرخاشگری آنها دیده میشود. از این رو، مصرف این داروی برای در کودکان این چنینی حتما باید زیر نظر پزشک انجام شود. همچنین، مصرف این دارو به همراه مشروبات الکلی خاصیت آرامشبخشی آن را از بین میبرد. لذا، افرادی که قصد ترک موارد مخدر با این دارو را دارند هرگز مشروبات الکلی را به همراه آن مصرف نکنند. در مواقعی نیز بیمارانی که در هنگام ترک اعتیاد از این داروها استفاده میکنند، سندروم تورت آنها که موجب بروز تیک عصبی میشود، از بین میرود. این دارو برای بسیاری از بیمارانی که در هنگام ترک اعتیاد دچار افزایش فشار خون میشوند، مفید است البته، مصرف بیش از اندازه آن میتوان فشار خون را به طور فزایندهای کاهش دهد؛ بنابراین، برای مهار اثر افت فشار خون آن باید داروهای ضد افسردگی سه حلقهای را در کنار مصرف کلونیدین مصرف کرد.
هیچ دارویی موجب درمان قطعی بیماریها نمیشود. از این رو هرگز با افزایش دوز آن موجب عوارض احتمالی و شدید نشوید. کلونیدین حتما باید طبق دستور پزشک مصرف شود تا بیمار دچار وابستگی نشود.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با قرص کلونیدین و تاثیر آن در ترک ماده مخدر متادون مطلب زیر را مطالعه نمایید:
داروي بسيار موثر وخوبي هست براي ترك اعتياد كه با يك بسته ده تايي ميشه اون مراحل بحراني وعذاب آور ترك رو بدون درد و كسالت سپري كرد
من سابقه اعتیاد داشتم بعد ده سال پاکی دوباره با مصرف قرص ب2 و آلپرازولام دوباره معتاد شدک حال با استفاده از توصیه های پزشکی مصرف تدرجی آلپرازولام را تمام کردم و یک روز هم هست ب2را هم قطع کردک.
آیا مصرف کلونیدین بهمراه مولتی ویتامین و ویتامین سی کمکم میکند،چون درحین کار هستم ترس از دست دادن کارم را دارم.
لطفاً اگر راهکاری دارین کمکم کنین و راهنمایی فرمایید.
باتشکر
سیاوش
قطع کن ، وقتی خمار شدی کلونیدینو بخور که خماریتو کمرنگ تر کنه ، شباام برای بی قراری و پرش پاهات گاباپنتین 100 بخور . نکته مهم اینه که هر بلایی که سرت اومد فقط دوباره موادتو(متادون رو) مصرف نکن ، ده روز صبر کن، معجزه رو میبینی
محتوای این دیدگاه ممکن است صحیح نباشد و کلینیک ترک اعتیاد نگین این روش را تأیید نمی کند.
یک هفته ب2 بخور چون ترک متادن راحت نیست 24 ساعتوبعداز اخرین مصرف شروع کن. و بعد از قطع ب2 گاباپنتین ناپروکسن برای درد و کلونیدین رو نصف کن بخور ایشالا راحت میشی
محتوای این دیدگاه ممکن است صحیح نباشد و کلینیک ترک اعتیاد نگین این روش را تأیید نمی کند.
من با 58 سال و دو گرم خوراکی تریاک 4 روزه با 3 کلوندین و شبها خواب 3کلو ناز 2 میخورم میزان موفقیتم چقدره ؟ بدلیل 40ملیونی ترک در کلینیک
سلام مسعودجان
تجویز از راه دور کار درستی نیست. شما باید توسط یک پزشک متخصص معاینه شوید و آزمایش بدهید تا پزشک بتواند بر این اساس دوز مورد نیاز را برای شما تجویز کند. بهترین کار این است که در اسرع وقت به نزدیک ترین مرکز مشاوره ترک اعتیاد در محل زندگی خود مراجعه فرمایید.
خداوندا آرامشی عطا فرما تا بپذیرم آنچه را که نمیتوانم تغییر دهم....
شهامتی تا تغییر دهم آنچه را که میتوانم..
و دانشی که تفاوت این دورا بدانم..
آمین...
آرزوی بهبودی برای همه کسانی که درگیر این غول بی شاخ و دم هستند..
یا حق..
دیگه انگار از اول هیچی مصرف نکرده بودین به امید پاکی همه بیمارا
یه ظرف صد و بیست میلی 100 میلی شربت و 20 میلی اب ریختم هر وقت تموم میشد این نسبت رو بیشتر میکردم یعنی هفته بعد 90 به 30 یعنی درواقع تا وقتی ظرف تموم بشه 15 درصد مصرفت کم شده
الان هفته ای 20 درصد کم میکنم یعنی تقریبا یک میل شاید بتونم سریعتر هم کم کنم ولی میخوام یه خورده طول بکشه تا بدنم عادت کنه
دیروز یه دکتر این قرص رو به من داده گفته روزی سه نوبت هر نوبت یک چهارم قرص ولی هنوز تاثیری نفهمبدم
شما هم قطعا موفق میشی مطمعن باش
خواستن = توانستن
دوست عزیز میزان مصرف بهانه هست... حرف آخر رو ترس هایمان میزند...
دوستتون نادر
من یک ماه پیش مصرف روزی 1 عدد ب2 رو طی 3 هفته کم کردم و گذاشتمش کنار با بدبختی. ولی 2 هفته ی مصرف نداشتم ولی خیلی داغون بودم و احساس ضعف بدی داشتم جوری که حس کردم شاید کارمو از دست بدم و...
سوال!؟ آیا روش ترکم اشتباه بود که دوباره بخاطر احساس ناتوانیم برگشتم بهش؟ یا باید جایگزینی استفاده میکردم و بلد نبودم و یا چی؟
و درحال حاضر به مدت یک ماه بعد از 2 هفته پاکی تقریبا روزی یه رب ب2 مصرف دارم و خیلی وسواس فکری شدم که نکنه بره بالاتر دوزم. ممنون میشم بهم بگید چیکار کنم دوستان
پیشنهادتون چیه؟
اول بگم که هیچکس با قطع مواد و قرص نمرده پس نترسید.منم تجربه کردم و تاوان دادم و میدونم سخته اما بخدا قطع کنید مصرف رو.کسی به اندازه من مصرف نداشت اما یهو قطع کردم و سخت بود اما میشه.
من 36 سالمه و از 18 سالگی از روی عدم شناخت به ترامادول وابسته شدم و تلاش کردم اما نتونستم بزارم کنار و کارمند بودم اما اخراج شدم بازم شغلهای خوبی داشتم از دست دادم و همسرم خیلی تلاش کرد اما ترک نکردم .روزی بیست تا ترامادول و صدتا آلپرازولام لورازپام قرص خواب میخوردم. بالاخره با یه بچه همسرم ازم جدا شد و تو این مدت متادون رو برای ترک یه کلینیک بهم معرفی کرد و بدبختانه تازه گرفتار متادون شدم.دیگه تو اوج مصرف یه روز وسایلم رو جمع کردم رفتم کمپ و قرلر بود سه هفته بمونم اما صلاح دونستن و سه ماه موندن ولی وقتی برگشتم کلا یه آدم دیگه شده بودم.آدمی که نزدیک بیست سال بود حسرتش رو داشتم.پاکی خیلی شیرینه.براتون پاکی بی پایان آرزومندم.
من 10سال شیره وتریاک کشیدم،اماماه آخرفقط به تریاک روآوردم چون ترکش نسبت به شیره راحتتره،مصرفمودرطی 1ماه به حداقل رسوندم.بصورت تایمی،یعنی ازروزی2ساعت شروع کردم تااینکه روزآخر3دقیقه میکشیدم نه1ثانیه اضافه تر،تایمرگوشیموروشن میکردم وراس همون زمان مقررتمومش میکردم،بعدشم تا3روزهر8ساعت کلونیدین واگزازپام مصرف کردم والان بهبودی کامل حاصل شده وبدون دردوخماری ودردهای عصبی کنارگذاشتم،پاکی کامل روبراتون آرزودارم،یاعلی مدد
کسایی که بدن درد خفیف دارن گیاه یا قرص جدوار از عطاری خودم با این تونستم ترک کنم
□ اول باید بگم که قبل هر چیز تصمیم و اراده خودتون بسیار مهمه.بدونید این مواد مخدر افیونی(متادون و ب2و.....)اولین چیزی رو که شما میگرن☆تمرکز☆ شما هستش.بدونید شما یک انسان هستید و قدرت مقابله با هر چیزی رو داریدپس اول رو تمرکزتون کار کنید.با تمرکز همه چی رو بدست میارید.
□ دوم اینکه کسی با ترک مواد کسی نمرده پس نترسید.شجاع باشید.تمام این دردها و التهاب و اظطراب ها با تمرکز بروی هدف آیندتون به راحتی قابل تحمل هستش.
□ سوم اینکه هیچ کس به انداز خودت نمیتونه بهت تو ترک و سم زدایی کمک کنه.تو میدونی چرا رفتی تو این مواد و الان تو این دنیای جدید بعد ترک فقط تو میدونی داری چی میکشی.پس تمرکزت رو از دست نده از همه مطالب مجربان استفاده کن،مشاوره بگیر ولی این یادت نره تا خودت نخوای نمیشه.به آیندت فکر کن برنامه ریزی یادت نره پایانش قشنگه دنیای آینده بسیار زیباست.
□ سخن پایانی:من با هفده سال مصرف تریاک.ترامادل.متادون دارم باهاتون حرف میزنم.بدونید همه،حرفای بقیه رو به ما دیکته میکنن یا دارو به ما تجویز میکنن.من منکر دارو و درمان نیستم ولی کسی کلید مغزت نداره دست خودته.ممنون
اشتباه کردن اشتباه نیست
در اشتباه ماندن اشتباه است
دمت گرم داداش..تو قوی هستی ..همه چی درست میشه مهم اینه که کنترل زندگی انسان دست خودش باشه نه مواد و ساقی