بسیاری از داروهای شیمیایی وجود دارند که از آنها در کنار درمان بیماریهای مختلف برای ترک اعتیاد نیز استفاده میکنند. یکی از این داروها کلونیدین است. کلونیدین دارویی است که برای درمان فشار خون بالا تجویز شده و در صورت مصرف بیش از اندازه عوارض زیادی را به همراه خواهد داشت. از این رو، حتما باید طبق دستور پزشک مصرف شود؛ چراکه ممکن است پزشک به هیچ وجه موافق با مصرف آن نباشد.
کلونیدین با نامها تجاری کاتاپرس، کاپوای، وازونیدین، کلوفلین و نکسیکلون برای درمان فشار خون تجویز میشود. از مهمترین ویژگیهای درمانی این دارو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
درمان سندروم توره: این بیماری نوعی اختلال عصبی بوده که در آن فرد دچار تیکهای مختلف عصبی میشود.
درمان بیش فعالی: این دارو برای درمان و کاهش انرژی افراد بیش فعال مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا قرار گرفته است.
درمان اضطراب: این دارو در واقعی طبق دستور پزشک برای رفع استرس و اضطرابهای شدید مورد استفاده قرار میگیرد.
ترک اعتیاد به مشروبات الکلی و مواد مخدر: از این دارو برای سم زدایی اوپیتها (مشتقات تریاک) استفاده میشود.
انقباضهای قاعدگی: این دارو برای درمان انقباضهای دوران قاعدگی بسیار مفید است.
امکان اعتیاد به کلونیدین
هنوز شواهدی بر این که کلونیدین به طور قطع اعتیادآور است در دست نیست. در واقع این دارو تنها وابستگی نسبتا شدید دارد. از این رو، در مصرف آن باید نهایت دقت را به خرج داد. همچنین، مصرف کلونیدین به همراه مشروبات الکلی و مواد افیونی هرگز توصیه نمیشود و باید حتما باید توسط پزشک انجام شود؛ چراکه تنها پزشک میتواند میزان مصرف را با توجه به شرایط بیمار تعیین کند.
عملکرد قرص کلونیدین
نحوه عملکرد این قرص این گونه است که ابتدا از طریق دستگاه گوارش جذب شده و از راه خون و پوست نیز بر بیماریها اثر میگذارد. در نهایت از طریق کلیهها به راحتی دفع میشود. این قرص پس از 3 ساعت اثر کرده و مدت اثرگذاری آن در هر بار مصرف بین 4 الی 20 ساعت است. این دارو برای درمان فشار خون از طریق مدولا ابلانگاتا عمل میکند که موجب مهار مراکز سیستم سمپاتیک میشود. از اینرو، برای درمان بسیاری از اختلالات اضطراب و استرس مورد استفاده قرار میگیرد.
چگونگی مصرف کلونیدین برای ترک
طبق دستورالعمل نوشته شده بر روی دارو، مصرف 0.1 الی 0.2 میلی گرم از آن به تعداد 6 مرتبه در روز مجاز بوده و حداکثر دوز تعیین شده برای مصرف روزانه 1 میلی گرم میباشد. دوز این دارو بر اساس نوع و شدت بیماری و از همه مهمتر شرایط بدنی بیمار تعیین میشود. از این رو، مصرف این دارو حتما باید مطابق با نظر پزشک باشد.
یکی دیگر از روشهای مصرفی داروی کلونیدین از طریق جذب پوست است. در واقع این داروها به صورت برچسبهای پوستی ساخته شده و برای کاهش علائم مزمن ترک اعتیاد نظیر بیخوابی مورد استفاده قرار میگیرد. توجه داشته باشید که برای ترک نیکوتین مصرف روزانه بیش از 0.1 میلی گرم مجاز نیست. توصیه میشود 72 ساعت قبل از ترک سیگار مصرف این دارو را آغاز کنید تا با مکانیزم بدن شما آشنا شود.
نکاتی مهم درباره مصرف قرص کلونیدین
در کودکانی که این بیماری جهت درمان بیش فعالی مورد استفاده قرار میگیرد، شواهدی دال بر پرخاشگری آنها دیده میشود. از این رو، مصرف این داروی برای در کودکان این چنینی حتما باید زیر نظر پزشک انجام شود. همچنین، مصرف این دارو به همراه مشروبات الکلی خاصیت آرامشبخشی آن را از بین میبرد. لذا، افرادی که قصد ترک موارد مخدر با این دارو را دارند هرگز مشروبات الکلی را به همراه آن مصرف نکنند. در مواقعی نیز بیمارانی که در هنگام ترک اعتیاد از این داروها استفاده میکنند، سندروم تورت آنها که موجب بروز تیک عصبی میشود، از بین میرود. این دارو برای بسیاری از بیمارانی که در هنگام ترک اعتیاد دچار افزایش فشار خون میشوند، مفید است البته، مصرف بیش از اندازه آن میتوان فشار خون را به طور فزایندهای کاهش دهد؛ بنابراین، برای مهار اثر افت فشار خون آن باید داروهای ضد افسردگی سه حلقهای را در کنار مصرف کلونیدین مصرف کرد.
هیچ دارویی موجب درمان قطعی بیماریها نمیشود. از این رو هرگز با افزایش دوز آن موجب عوارض احتمالی و شدید نشوید. کلونیدین حتما باید طبق دستور پزشک مصرف شود تا بیمار دچار وابستگی نشود.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با قرص کلونیدین و تاثیر آن در ترک ماده مخدر متادون مطلب زیر را مطالعه نمایید:
دیدگاهها
من سابقه اعتیاد داشتم بعد ده سال پاکی دوباره با مصرف قرص ب2 و آلپرازولام دوباره معتاد شدک حال با استفاده از توصیه های پزشکی مصرف تدرجی آلپرازولام را تمام کردم و یک روز هم هست ب2را هم قطع کردک.
آیا مصرف کلونیدین بهمراه مولتی ویتامین و ویتامین سی کمکم میکند،چون درحین کار هستم ترس از دست دادن کارم را دارم.
لطفاً اگر راهکاری دارین کمکم کنین و راهنمایی فرمایید.
باتشکر
سیاوش
قطع کن ، وقتی خمار شدی کلونیدینو بخور که خماریتو کمرنگ تر کنه ، شباام برای بی قراری و پرش پاهات گاباپنتین 100 بخور . نکته مهم اینه که هر بلایی که سرت اومد فقط دوباره موادتو(متادون رو) مصرف نکن ، ده روز صبر کن، معجزه رو میبینی
محتوای این دیدگاه ممکن است صحیح نباشد و کلینیک ترک اعتیاد نگین این روش را تأیید نمی کند.
یک هفته ب2 بخور چون ترک متادن راحت نیست 24 ساعتوبعداز اخرین مصرف شروع کن. و بعد از قطع ب2 گاباپنتین ناپروکسن برای درد و کلونیدین رو نصف کن بخور ایشالا راحت میشی
محتوای این دیدگاه ممکن است صحیح نباشد و کلینیک ترک اعتیاد نگین این روش را تأیید نمی کند.
من با 58 سال و دو گرم خوراکی تریاک 4 روزه با 3 کلوندین و شبها خواب 3کلو ناز 2 میخورم میزان موفقیتم چقدره ؟ بدلیل 40ملیونی ترک در کلینیک
سلام مسعودجان
تجویز از راه دور کار درستی نیست. شما باید توسط یک پزشک متخصص معاینه شوید و آزمایش بدهید تا پزشک بتواند بر این اساس دوز مورد نیاز را برای شما تجویز کند. بهترین کار این است که در اسرع وقت به نزدیک ترین مرکز مشاوره ترک اعتیاد در محل زندگی خود مراجعه فرمایید.