در مقاله های قبل در رابطه با ترک هروئین و تریاک صحبت کردیم، در این مقاله نیز، قصد داریم ترک متادون (Methadone) را با یکدیگر بررسی می کنیم. متادون معمولا از جمله داروهایی است که برای ترک مواد مخدر پیشنهاد می شود.
متادون خاصیت دارویی ضد درد و ضد سرفه دارد، از این رو اغلب برای ترک اعتیاد استفاده می شود. این دارو خود معضلی برای افرادی می شود که برای ترک سایر مواد مخدر به سمت آن روی می آورند. ترک متادون کار راحتی نیست و برای آن نیز افراد باید به پزشک و متخصصان مربوطه مراجعه کنند. داروی متادون به دو صورت شربت یا قرص استفاده می شود.
- متادون چیست؟
- ترک اعتیاد با متادون
- عوارض مصرف متادون
- ترک اعتیاد به متادون
- علائم ترک متادون
- خماری ترک متادون چند روز است ؟
- ترک متادون چند روز طول می کشد؟
- داروی ترک اعتیاد متادون
- مراحل ترک اعتیاد متادون
- بهترین روش ترک متادون
- بعد از ترک متادون چه باید کرد
- در زمان ترک اعتیاد متادون صبور باشید.
- مصرف متادون را کم کم، کاهش دهید.
- تجربه ترک متادون
- ترک اعتیاد به متادون در خانه | روش کم کردن متادون در منزل
- چطور بعد از ترک اعتیاد متادون پاک بمانیم؟
- آیا ترک یکباره متادون امکان پذیر است؟
متادون چیست؟
متادون یک مسکن افیونی مصنوعی است که اغلب برای درمان افرادی که از اعتیاد به داروهای افیونی رنج می برند، استفاده می شود. متادون برای ترک اعتیاد به هروئین توسط متخصصان تجویز می شود.
متادون برای ترک اعتیاد بسیار مناسب است، اما به دلیل اینکه یک مسکن افیونی است بسیار اعتیاد آور است و باید تحت نظارت پزشک مصرف شود.
به دلیل هزینه پایین متادون نسبت به بسیاری از مسکن های تجویز شده، پزشکان سالهاست که متادون را به عنوان مسکن طولانی مدت برای درد مزمن تجویز می کنند.
این امر باعث شده است که افراد بیش از قبل در معرض مصرف متادون قرار گیرند. این قرار گرفتن بیش از اندازه در معرض متادون، باعث افزایش اعتیاد به متادون شده است.
ترک اعتیاد با متادون
ترک اعتیاد با متادون سبب کاهش مصرف مواد مخدر می گردد. درمان با متادون به دلیل استفاده افراد معتاد از سرنگ سبب کاهش احتمال ایجاد بیماری هایی همچون هپاتیت و ایدز می گردد. ترک اعتیاد با متادون ریسک ابتلا به این گونه بیماری ها را کاهش می دهد. با توجه به تحقیقات انجام شده ترک اعتیاد با متادون اگر با برنامه ریزی درست انجام گیرد می تواند سبب بهبود ضعف روحی و جسمانی بیمار شود.
عوارض مصرف متادون
عوارض متادون با دیگر داروهای افیونی شباهت های زیادی دارد. از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- یبوست
- سرگیجه
- خواب آلودگی
- حالت تهوع یا استفراغ
- اختلال در شناخت و گیجی
- فراموشی
- اختلال در تعادل یا هماهنگی اعضای بدن
اوردوز در متادون از دیگر داروهای افیونی شایع تر است. اما نکته مهم این است که علائم اوردوز چیست؟ علائم اوردوز متادون عبارتند از :
- تنفس آرام و کوتاه معروف به افسردگی تنفسی
- پوست سرد و مایل به آبی
- لبها و نوک انگشتان به رنگ آبی است
- خستگی مفرط تا حدی که فرد نمی تواند بیدار بماند.
- گیجی
- تشنج
- استفراغ
- کما
- مرگ
ترکیب متادون با دیگر داروها، چه برای شما تجویز شده باشد یا خودتان آن را مصرف کنید میتواند برای شما مشکلات قلبی بوجود بیاورد. این مشکلات قلبی از تپش قلب تا حمله قلبی در بین افراد مختلف، متغیر است.
ترک اعتیاد به متادون
در حقیقت متادون را به عنوان یک ماده مخدر سنتتیک می شناسند که گاهی اوقات برای تسکین درد های شدید استفاده می شود. و معمولا افرادی که خواهان ترک اعتیاد هروئین هستند باید به صورت طولانی مدت از متادون به عنوان داروی حمایتی در طول درمان خود استفاده کنند.
برای افرادی که به هروئین اعتیاد دارند متادون، معادل انسولین برای بیمارهای دیابتی است. اگر از متادون به عنوان داروی حمایتی ترک هروئین استفاده می کنید، باید قبل از اقدام برای ترک کردن با مددکار یا پزشک معالج خود صحبت کنید و بعد تصمیمات مرتبط را برای ترک متادون بگیرید.
علائم ترک متادون
از آنجایی که متادون در ابتدا برای درمان اعتیاد به هروئین ساخته شده است، علائم ترک آن به شدت علائم ترک دیگر مواد اعتیاد آور نیست. متادون بعد از قطع مصرف به مدت ا الی 3 روز در بدن باقی خواهد ماند، در نتیجه علائم ترک متادون بعد از این بازه زمانی شروع خواهد شد. علائم ترک متادون با علائم ترک دیگر مواد افیونی مشابهت دارد. از جمله علائم ترک این دارو عبارتند از:
- آبریزش از چشم
- آبریزش از بینی
- تب و لرز
- عرق کردن
- لرزش بدن
- دردهای عضلانی
- اسهال
- حالت تهوع و استفراغ
- بی اشتهایی
- اضطراب یا تحریک پذیری
- افسردگی
- بی قراری
- بی خوابی
- تپش قلب
هنگامی که بدن برای عملکرد طبیعی به متادون متکی شد، وابستگی ایجاد می شود. کسانی که به متادون وابستگی دارند در صورت مصرف نکردن دارو، علائم ترک را تجربه می کنند. علائم ترک متادون به این دلیل مشاهده می شوند که بدن باید نحوه عملکرد بدون دارو در سیستم خود را یاد بگیرد.
در حالی که بدن تلاش می کند عملکردهای طبیعی خود را دوباره برقرار کند، علائمی ناخوشایند ناشی از ترک این دارو وجود دارد که می تواند بهبودی را برای افراد دشوار کند.
خماری ترک متادون چند روز است ؟
ترک متادون میتواند یک فرایند چالشبرانگیز و طولانی باشد که برای بسیاری از افراد همراه با علائم ناخوشایند و مشکلساز است. خماری ترک متادون معمولاً در 24 ساعت پس از مصرف آخرین دوز آغاز میشود. این علائم میتواند شامل نشانههای جسمی و روانی باشد که نیاز به توجه و مراقبت ویژه دارند. در اغلب موارد، متادون به مدت 15 تا 72 ساعت در بدن باقی میماند و علائم ترک میتواند تا این مدت دیرتر شروع شود. زمان مورد نیاز برای ظهور کامل علائم ترک به شدت وابستگی فرد و مدت زمان مصرف متادون بستگی دارد.
معمولاً در 7 تا 10 روز اول، علائم ترک متادون به اوج خود میرسد و شامل نشانههایی مانند دردهای عضلانی، بیخوابی، اضطراب و حالت تهوع میشود. مدت زمان کلی برای تکمیل فرآیند ترک متادون معمولاً بین سه تا شش هفته است، اما در برخی موارد، این زمان ممکن است بیشتر طول بکشد. فرآیند بهبودی میتواند با علائم مشابه آنفولانزا و مشکلات روانشناختی مانند افسردگی همراه باشد. برای مدیریت این علائم و بهبود وضعیت، مهم است که فرد تحت نظارت پزشکی قرار گیرد و از حمایتهای روانی و اجتماعی بهرهمند شود. استفاده از مشاوره و گروههای حمایتی میتواند به تسهیل فرآیند ترک و کاهش مشکلات ناشی از خماری کمک کند.
ترک متادون چند روز طول می کشد؟
ترک متادون معمولا در عرض 24 ساعت پس از مصرف آخرین دوز در فرد مشاهده میشود، اما زمانی که متادون از بدن خارج میشود ممکن است بین 15 تا 72 ساعت طول بکشد. برای برخی افراد ممکن است این فرآیند بیشتر از چند روز طول بکشد تا علائم ترک متادون ظاهر شود. زمان لازم برای ترک داروی متادون معمولا سه تا شش هفته است، اما در موارد افرادی که اعتیاد شدید دارند ممکن است این فرآیند طولانیتر باشد. در 7 تا 10 روز اول، علائم معمولا بدترین حالت را دارند، با این حال این زمان متفاوت است و بستگی به مدت زمان مصرف و قدرت بدنی هر فرد دارد. متادون بهطور قابل توجهی بیشتر از دیگر داروها در بدن نگه میدارد و در برخی موارد، علائم ترک تا 7 روز پس از آخرین مصرف آغاز نمیشود. در این مرحله، علائم جسمی شبیه به آنفولانزا و علائم روانشناختی مانند اضطراب ظاهر میشود و طی چند هفته آینده این علائم بهبود مییابند. در طول فرآیند ترک، افراد نیاز به حمایت و راهنمایی دارند. این شامل دریافت اطلاعات کافی در مورد علائم ترک، راههای مدیریت آنها، و ارائه حمایت از طریق خانواده، دوستان، گروههای حمایتی، و حتی از پزشکان و مشاوران میشود. ترک متادون میتواند چالشهای زیادی را برای افراد به وجود آورده و نیاز به صبر، تعهد، و حمایت دارد. اما با استفاده از منابع و روشهای مناسب، این فرآیند قابل مدیریت است و افراد میتوانند به تدریج به سمت زندگی بدون وابستگی به مواد مخدر پیش بروند.
داروی ترک اعتیاد متادون
برای ترک متادون داروهایی تجویز می شود که شامل بوپرنورفین، نالوکسون و کلونیدین، ایمپلنت نالتروکسان و... است. بوپرنورفین دارویی مخدر و ضد درد است که جایگزین مواد مخدر می شود. استفاده از بوپرنورفین در حدود زمانی 36 ساعت پس از آخرین مصرف می تواند برای رفع عوارض اولیه ناشی از ترک موثر باشد. نالوکسون و کلونیدین نیز دارویی است که به صورت موقت و کوتاه مدت برای بهبودی و درمان استفاده می شود. ایمپلنت نالتروکسان نیز تحت نظر پزشک جراح با بی حسی در دیواره تحتانی شکم قرار داده می شود تا از اعتیاد مجدد به متادون جلوگیری شود. تمامی داروهای ذکر شده و داروهایی که به شما معرفی می کنند تا از شر مصرف متادون راحت شوید، چرا که هر کدام عوارض خود را دارند و حتی مصرف سر خود شما می تواند مشکلت جدی تری از مصرف متادون را به همراه داشته باشد.
مراحل ترک اعتیاد متادون
برنامه ترک اعتیاد با متادون باید توسط روانپزشک و پزشک متخصص برای هر فرد با توجه به ویژگی های او جدا تنظیم گردد. در ادامه به بررسی برنامه ریزی ترک اعتیاد با متادون و مراحل ترک اعتیاد آن می پردازیم:
1- تصمیم خود را برای ترک متادون بگیرید.
اول از همه با خود رو راست باشید و دلیل ترک متادون را برای خودتان روشن کنید. اگر از متادون به عنوان داروی حمایتی برای ترک هروئین استفاده می کنید، باید در جریان باشید که در این مورد خاص نه تنها مصرف متادون برای شما مضر نبوده، بلکه از بازگشت شما به سمت اعتیاد به هروئین جلوگیری می کند؛ سپس در مورد مقدار و زمان مصرف باید با یک پزشک متخصص مشورت کنید. (پزشک متخصص می تواند پزشکی باشد که عملیات ترک هروئین را تحت نظر او انجام می دهید).
2- چگونه متادون را ترک کنیم؟
اینکه چگونه متادون را ترک کنیم سوالی است که اغلب افراد مبتلا به این بیماری در مورد آن جستجو می کنند. در ارتباط با چگونگی شروع ترک متادون باید گفت اگر تصمیم جدی خود را برای ترک گرفته اید، حتما نیاز به مشورت با یک پزشک با تجربه دارید.
بعد از مشورت با یک پزشک متخصص، باید با خانواده و دوستان خود صحبت کرده و حمایت آنها را برای همراهی با خود بگیرید، زیرا ترک کردن متادون اصلا کار راحتی نیست و باید افرادی باشند که شما را در این مسیر سخت همراهی و پشتیبانی کنند.
بهترین روش ترک متادون
اگر به دنبال بهترین روش ترک متادون هستید، پس با ما تا آخر این قسمت همراه باشید. ترک یکباره متادون همانند هر داروی مخدری دیگری عوارض جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت. از عوارض روش ترک متادون می توان به سرگیجه، بیخوابی و در موارد شدید منجر به ایست قلبی اشاره کرد.
بهترین روش ترک متادون کاهش دوز مصرفی آن و مصرف آن به سی سی است. باز هم خاطر نشان می کنیم بهترین روش ترک اعتیاد به متادون مراجعه به پزشک متخصص است. در صورتیکه از روش اصولی و استاندارد ترک اعتیاد متادون استفاده شود، علائم ترک آن 3 الی 4 روز یعد نمایان می شود.
متادون پس از 2 الی 3 هفته به طور کامل از بدن فرد بیمار خارج می شود. بهترین روش ترک متادون به این صورت است که ابتدا باید بر اساس میزان مصرف شما و درگیری بدنتان با این بیماری، مصرف آن را در طول روز کمتر و چندین وعده نمایید. البته توجه داشته باشید در صورتی که قصد ترک متادون با کاهش دوز آن دارید، باید حتما با پزشک مشورت کنید و این کار را خودسرانه انجام ندهید.
برای ترک متادون راه های بسیاری وجود دارد اما بهترین روش ترک متادون به سه عامل بستگی دارد:
- قدرت بدنی فرد بیمار
- میزان مقاومت آن
- مدت زمان ابتلا به این بیماری
در نهایت راهکارهایی را که برای ترک بهتر متادون وجود دارد در ادامه برای شما ذکر می کنیم.
مصرف متادون خود را ناگهان قطع نکنید
ترک متادون به خودی خود کاری دردناک و دشوار است و نمی شود آن را به صورت ناگهانی ترک کرد؛ زیرا فرد، متحمل درد غیر قابل تحملی می شود. بعد از گذشتن 30 ساعت از قطع کردن متادون نشانه های ترک کردن آن شروع می شود که این نشانه ها به دو دسته تقسیم می شود:
نشانه های ابتدایی: استرس، اضطراب، دردهای عضلانی و استخوانی، بی خوابی، آبریزش بینی، عرق کردن و خمیازه.
نشانه های ثانویه: انقباض های شکم، اسهال و استفراغ، گشاد شدن مردمک چشم، حالت تهوع.
بعد از ترک متادون چه باید کرد
ترک متادون یک فرآیند پیچیده و دشوار میباشد و بهتر است با پزشک متخصص در اعتیاد و تیم درمانی همکاری کنید تا برنامهای مناسب برای ترک متادون برای شما تعیین شود، اما در کل مراعات برخی نکات و مراحل میتواند کمک کننده باشد:
-
مشورت با پزشک: اولین گام برای ترک متادون این است که با یک پزشک تخصصی درمان اعتیاد مشورت کنید. او میتواند شما را ارزیابی کرده و یک برنامه درمانی مناسب را برای شما تعیین کند.
- حمایت روانی: درمان اعتیاد به متادون ممکن است با مشکلات روانی همراه باشد، به عنوان مثال افسردگی، اضطراب و تنفس نفسگیر از اختلالات روانی است که بعد از ترک، فرد دچار می شود. حمایت روانی از طریق مشاوره یا درمانگرهای روانی میتواند به شما کمک کند.
-
حمایت اجتماعی: حمایت از خانواده، دوستان و گروههای حمایتی میتواند در فرآیند ترک متادون مفید باشد. افرادی که تجربه ترک مواد مخدر را پشت سر گذاشتهاند، میتوانند تجربیات خود را با شما به اشتراک بگذارند.
-
پیگیری پزشکی: پس از ترک متادون، ممکن است نیاز باشد به پیگیری پزشکی مداوم برای مراقبت از سلامتی شما. این پیگیری باید به مدت معینی ادامه پیدا کند تا اطمینان حاصل شود که شما به درستی از متادون خارج شدهاید و هیچ علائم واگیرگی یا مشکلات دیگری وجود ندارد.
ترک متادون یک فرآیند طولانی و پیچیده است و نیاز به توجه و حمایت مداوم دارد. بهتر است همواره با پزشک و تیم درمانی خود همکاری کنید و راهنماییها و توصیههای آن ها را رعایت کنید.
در زمان ترک اعتیاد متادون صبور باشید.
در صورتی که علائم و آثار ترک به صورت خفیف تر باشند ممکن است دوره ترک فقط چند هفته طول بکشد. به طور کل، فردی که قصد ترک کردن متادون را دارد تا 8 ماه با پریشانی، خستگی، بی خوابی و بی قراری دست و پنجه نرم خواهد کرد که به این مورد سندروم پرهیز می گویند.
در یکی از برنامه های بستری ترک اعتیاد متادون شرکت کنید. برنامه های بستری ترک اعتیاد نسبت به دیگر برنامه ها زمان کمتری از شما می گیرند و از طرفی تاثیرشان 4 برابر بیشتر از ترک اعتیاد به روش سرپایی است. پس پیشنهاد مرکز تخصصی بستری ترک اعتیاد نگین به شما این است که حتما در این برنامه ها شرکت کنید.
مصرف متادون را کم کم، کاهش دهید.
به طور کلی برای ترک اعتیاد متادون دو روش وجود دارد:
1- شما می توانید مصرف متادون را به تدریج کاهش دهید.
2- می توانید از بوپرنورفین به عنوان جایگزین استفاده کنید
به کار گرفتن ترکیبی از هر دو روش زیر نظر یک پزشک متخصص بیشترین تاثیر برای ترک متادون خواهد داشت.
استفاده از نالتروکسان می تواند 2 تا 3 روز از درد و عوارض دوره سم زدایی متادون را کم کند، ولی برای کمتر اذیت شدن در دوره پرهیز هیج درمان معتبری وجود ندارد. همچنین از روش سم زدایی ناگهانی بوسیله بیهوشی خودداری کنید؛ زیرا در صورتی که مدت و میزان مصرف شما بالا باشد، خطرات این روش بالا است و احتمال مرگ در حین سم زدایی وجود دارد.
چگونه متادون را از بدن خارج کنیم
روند دفع متادون از بدن برای هر فرد منحصر به فرد است و به همین دلیل، اتخاذ رویکردی یکسان برای همه افراد اشتباه خواهد بود. اولین قدم در این مسیر، مراجعه به یک پزشک متخصص در کلینیک ترک اعتیاد است. پزشک با بررسی سوابق پزشکی، وضعیت سلامت جسمی، میزان مصرف متادون و علائم وابستگی، مناسبترین برنامه را برای سم زدایی و ترک این ماده برای شما طراحی میکند.
سم زدایی جسمی از متادون معمولا طی دو هفته انجام میشود. با این حال، ترک کامل اعتیاد به متادون به مراقبتهای بیشتری نیاز دارد، چرا که وابستگی روانی به این ماده میتواند چالشبرانگیزتر باشد. به همین دلیل، پس از اتمام سم زدایی، جلسات مشاوره، توانبخشی و روان درمانی برای کمک به فرد در جهت حفظ پاکی و غلبه بر تمایلات روانی به مصرف متادون، ضروری است.
ترک متادون فرآیندی پیچیده و حساس است و به همین دلیل، نباید آن را به طور سرخود و بدون نظارت پزشک انجام داد. قطع ناگهانی مصرف متادون نه تنها کمکی به ترک آن نمیکند، بلکه میتواند عواقب خطرناکی مانند تشنج، مشکلات قلبی و کلیوی و سایر اختلالات را به همراه داشته باشد.
بنابراین، برای ترک موفق متادون، مراجعه به یک پزشک متخصص و گذراندن دوره درمان تحت نظر او، امری ضروری است. با صبر، تعهد و حمایتهای لازم، میتوان بر این چالش غلبه کرد و به زندگی عاری از اعتیاد دست یافت.
تجربه ترک متادون
ترک متادون یکی از چالشهای دشواری است که برای افرادی که از آن استفاده کردهاند، پیش میآید. متادون یک داروی جایگزین برای تسکین درد و درمان اعتیاد به مواد مخدر است که اغلب به عنوان راهکاری برای کاهش عوارض قطع مواد مخدر مصرفی مورد استفاده قرار میگیرد، اما ترک متادون میتواند با چالشها و عوارضی همراه باشد که برخی افراد ممکن است با آن ها مواجه شوند. تجربه ترک متادون برای هر فرد متفاوت است، اما معمولا این فرآیند با علائم قطع شدید، فیزیکی و روانی همراه است. اولین چیزی که بسیاری از افراد احساس میکنند، عدم راحتی فیزیکی است. این ممکن است شامل درد عضلانی، اشکال هضمی، خمولی، عرقهای سرد، لرز، و بی خوابی باشد. علاوه بر این عوارض فیزیکی، ترک متادون ممکن است به عوارض روانی منجر شود. افراد ممکن است احساساتی مانند اضطراب، افسردگی، خشم و احساس ناراحتی عمیق را تجربه کنند، همچنین ممکن است با مشکلات خواب مواجه شوند و احتمالاً افکار خودکشی را تجربه کنند. برای مواجهه با ترک متادون، حمایت و کمک حرفهای بسیار اساسی است. این میتواند شامل مشاوره روانشناختی، حمایت دارویی و حتی حمایت اجتماعی از دوستان و خانواده باشد. این فرآیند طولانی و دشوار است، اما با پشتیبانی مناسب و اراده قوی، افراد میتوانند موفقیتآمیز به ترک متادون برسند و به زندگی بدون وابستگی به مواد مخدر بازگردند. با تمام این موارد تجربه ترک متادون برای هر شخص متفاوت است. ما از شما خواهشمندیم که اگر خودتان یا شخصی در نزدکی شما تجربه ترک متادون را دارد، نظرات خود را با ما در میان بگذارید تا همه بتوانند طبق تجربه و علائم این روند را طی کنند و سربلند بیرون بیایند.
ترک اعتیاد به متادون در خانه | روش کم کردن متادون در منزل
کم کردن مصرف متادون در منزل یک فرآیند حساس است که نیاز به برنامهریزی دقیق، پشتیبانی پزشکی و حمایت از خانواده دارد. این فرآیند باید با احتیاط و تحت نظارت مداوم انجام شود. در زیر به مراحلی برای کم کردن مصرف متادون در منزل اشاره میشود:
- مشاوره با پزشک: اولین قدم باید مشاوره با پزشک متخصصی باشد که تجربه در این زمینه داشته باشد. پزشک میتواند یک برنامه کاهش مصرف برای شما تنظیم کند و راهنماییهایی درباره مدت زمان و نحوه کاهش مصرف به شما بدهد.
- برنامه کاهش مصرف: بر اساس راهنماییهای پزشک، یک برنامه کاهش مصرف تدوین شود. این برنامه باید به آرامی و تدریجی مقدار متادون مصرفی را کاهش دهد تا جلوگیری از عوارض قابل توجهی همچون وخامت، افسردگی، اضطراب و خواب آلودگی شود.
- پشتیبانی روانی: در طول فرآیند کاهش مصرف، حمایت روانی لازم است. ممکن است با نوازشها و انگیزههایی که از دوستان و خانواده دریافت میکنید، راهنماییهای پزشکی و مشاورههای روانی بتوانید مقاومت خود را تقویت کنید.
- تغذیه سالم: تغذیه سالم و متنوع میتواند در کاهش مصرف موثر باشد. مصرف مواد غذایی با پروتئینهای غنی، میوهها و سبزیجات تازه و آب کافی میتواند برای حفظ سلامتی و ترمیم بدن مفید باشد.
- فعالیتهای تناسب اندام: ورزش و فعالیت بدنی منظم میتواند به بهبود وضعیت روحی و جسمی کمک کند و به عنوان یک راهکار مهم در کاهش استرس و افزایش انگیزه برای ادامه کار برای کم کردن مصرف متادون اهمیت دارد.
- مراقبتهای پزشکی: در صورت نیاز، پزشک میتواند داروهایی مانند آنتی دیپرسانتها یا دیگر داروها را تجویز کند تا در مدیریت عوارض متادون کمک کند.
همه این مراحل نشان دهنده اهمیت هماهنگی با پزشک و رعایت دقیق دستورالعملها و راهنماییهای ارائه شده است. این فرآیند نیازمند صبر، تعهد و حمایت است تا به نتایج مطلوب دست یابید و مصرف متادون را به طور موثر کاهش دهید.
چطور بعد از ترک اعتیاد متادون پاک بمانیم؟
-
مشاوره انجام دهید.
کلینیک ترک اعتیاد که به آن مراجعه می کنید می تواند یک مشاور مجرّب ترک اعتیاد به شما نیز معرفی کند. مشاوره بصورت های فردی، گروهی یا خانوادگی توأم با مصرف بوپرنورفین بسیار موثرتر از ادامه مصرف دارو یا سم زدایی به تنهایی است.
-
به یک گروه پشتیبان بپیوندید.
گروه های پشتیبان مانند NA می توانند برای بهبود بیمار مفید باشند. بیمارانی که در برنامه های گروه پشتیبان مانند NA و AA شرکت می کنند، حالات روحی آن ها 81 درصد بهتر از دیگر بیماران در شرایط متفاوت هستند و نرخ پرهیز آن ها تا 81 درصد نیز می رود؛ این در حالی است که افرادی که در این جلسات شرکت نمی کنند نرخ پرهیزشان فقط 26 درصد است.
-
در مسیر ترک اعتیاد متادون تنها نمانید.
انسان با دیدن افرادی که تجربه های مشابهی را از سر گذرانده اند یا در مسیری مشابه رفته اند خوشحال می شود و حس می کند در این راه تنها نیست. شما با انجام این کار و پیوستن به بقیه انسان هایی که چنین حالاتی را داشته اند هم به خود، و هم با آن ها کمک می کنید.
-
برای درمان علائم ترک طولانی، از کلونیدین یا لوفکسیدین استفاده کنید.
شما می توانید از این داروها برای برطرف کردن دردهای خفیف بعد از دوره سم زدایی تا پایان دوره پرهیز استفاده کنید.
ما مشتاقانه منتظر خواندن نظرات و تجربیات شما هستیم و در سریعترین زمان ممکن به آنها پاسخ خواهیم داد.
آیا ترک یکباره متادون امکان پذیر است؟
متادون یک مخدر ضعیف نسبت به مواد مخدر دیگر است که از آن به عنوان داروی ترک اعتیاد استفاده می شود. گاهی اوقات افراد به دلیل عدم آگاهی و استفاده بیش از حد این دارو به آن اعتیاد پیدا می کنند. استفاده ناآگاهانه و بدون تجویز پزشک از این دارو می تواند پیامدهای منفی بسیاری را برای فرد مصرف کننده در پی داشته باشد.
توجه داشته باشید که خود نیز مخدر است و از تریاک به دست می آید، پس باید آن را زیر نظر پزشک و در همان اندازه و دوز مصرف کرد، وگرنه به این دارو اعتیاد پیدا کرده و برای ترک آن به کلینیک ترک اعتیاد مراجعه کنید.
کلینیک ترک اعتیاد نگین با سال ها تجربه به افراد بیمار مختلف کمک می کتد تا در محیطی کاملا تخصصی و در عین حال دوستانه، اقدام به ترک هرگونه مواد مخدر کنند. این کلیلنیک علاوه بر کمک به شما در طول درمان، پس از درمان هم همراه شما است و تا وقتی که نیاز به کمک داشته باشید، می توانید روی آن حساب کنید.
اعتیاد به متادون و ترک آن
همانطور که گفتیم از داروی متادون برای ترک تدریجی و کاهش دوز مصرفی ماده مخدر استفاده می شود؛ اما در صورتی که در استفاده از آن سوءاستفاده شود، فرد به داروی متادون هم اعتیاد پیدا می کند. گاهی اوقات افراد به اشتباه فکر می کنند می توانند ناگهانی مصرف این دارو را قطع کنند و اعتیاد به آن هم خودبخود از بین می رود. این روش نه تنها به شما کمک نمی کند که باعث بروز مشکلات و عوارض بسیاری می شود و به سلامتی فرد لطمه زیادی وارد می کند.
برای مشاهده عوارض متادون بر مغز صفحه عوارض متدون را مصالعه کنید.
ترک یکباره متادون چگونه است؟
متادون دارویی است که برای کمک به ترک مواد مخدری مانند تریاک مصرف می شود. ترک ناگهانی این دارو به خصوص برای افرادی که در طول روز بیش از 2 یا 3 دوز از آن را مصرف می کنند، بسیار خطرناک است و باعث بروز سنگ کوب یا در مواردی حتی مرگ نیز می شود. مصرف ناگهانی متادون اصلا کار عاقلانه ای است و برای ترک آن باید از پزشک متخصص کمک بگیرید و در صورت نیاز در کلینیک ترک اعتیاد بستری شوید.
عوارض ترک متادون
ترک متادون میتواند عوارض جسمانی و روحی دارد. عوارض جسمانی ترک متادون شامل:
-
درد عضلانی و استخوانی: ترک متادون ممکن است با درد و عدم راحتی در عضلات و استخوانها همراه باشد.
-
ضعف و خستگی: افراد ترک متادون ممکن است احساس خستگی شدید و ضعف کنند.
-
اختلالات خواب: متادون ممکن است تاثیرات منفی بر روی الگوی خواب افراد داشته باشد، از جمله اختلالات در خواب یا کاهش کیفیت خواب.
-
اضطراب و افسردگی: افراد ممکن است در مدت ترک متادون اضطراب و افسردگی تجربه کنند.
-
علائم خودمراقبتی: برخی افراد ممکن است به خاطر عوارض جسمانی و روحی، خودمراقبتی خود را کم کنند، این ممکن است منجر به مشکلات جدی سلامتی شود.
عوارض روحی و عاطفی ترک متادون نیز شامل:
-
اضطراب و افسردگی: ترک متادون ممکن است با افزایش اضطراب و افسردگی همراه باشد.
-
وزوز گوش: برخی از افراد ممکن است وزوز گوش تجربه کنند.
-
تشویش و خشم: ترک متادون ممکن است با تشویش روانی و افزایش خشم همراه باشد.
-
تغییرات در تمایلات جنسی: برخی از افراد ممکن است تغییرات در تمایلات جنسی و عملکرد جنسی خود تجربه کنند.
ترک متادون یک فرآیند دشوار است و معمولا نیاز به پشتیبانی پزشکی و روانشناسی دارد. بهتر است همیشه با پزشک یا متخصص درمان اعتیاد مشورت کنید تا برنامه ترک مناسبی برای شما تعیین شود و در طول این فرآیند پشتیبانی شوید.
عوارض ترک یکباره متادون
ترک یکباره متادون یک فرآیند دشوار و پر از چالش است که میتواند به افراد عوارض جسمانی و روحی جدی و حتی خطر فوت را تجربه کنند. این فرآیند نیاز به پشتیبانی حرفهای و درمان تخصصی دارد. به کمک تیم درمانی متخصص، افراد میتوانند متادون را ترک کرده و به زندگی عادی بازگردند. ترک تحت نظر متخصصان و در محیطی امن و مدیریت شده بهترین راه برای انجام این فرآیند است تا از عوارض جدی جلوگیری شود و فرد برای زندگی بهتر و سالمتر آماده شود. به نظر شما اگر فردی مبتلا به دیابت باشد و یک روز تصمیم بگیرد که مصرف انسولین را کنار بگذارد، برای او چه اتفاقی می افتد؟ قطعا این کار غیر ممکن است و به منزله بازی کردن با جان خود است. ترک ناگهانی متادون هم به همین صورت است و باید به صورت تدریجی تحت نظر پزشک باشد.
عوارض فیزیکی ترک یکباره متادون
ترک اعتیاد آن هم بصورت ناگهانی کار درستی نیست و ممکن است باعث بروز حوادث جبران ناپذیری شود. اعتیاد به مواد مخدر کار یک روز نیست، ترک آن هم همینطور. برای ترک اعتیاد متادون باید وقت بگذارید و از دکتر کمک بگیرید. عوارض فیزیکی ترک یکباره متادون عبارت است از: اختلال خواب و بیخوابی، بدن درد به خصوص پا درد، سرگیجه، حالت تهوع، استفراغ، اختلالات و کاهش میل جنسی، کاهش فشار خون، بی اشتهایی، ضعف، خارش و اختلال در بینایی. این ها فقط گوشه ای از عوارضی است که ممکن است برای فرد رخ دهد. در برخی موارد ممکن است فرد به این ترک ناگهانی واکنش داده و دچار اوردوز شود.
عوارض روحی ترک یکباره متادون
متادون مستقیما بر سیستم عصبی تاثیر می گذارد و ترک ناگهانی آن پیامرسانی این سیستم را دچار اختلال می کند. این دارو علاوه بر وابستگی جسمی، وابستگی روحی نیز ایجاد می کند، در نتیجه ترک ناگهانی آن باعث بروز عوارض روحی مانند اضطراب، هیجانات ناگهانی، جنون، توهم شنوایی، پرورش افکار خودکشی، هذیان گفتن و افسردگی می شود.
تفاوت ترک ناگهانی شربت متادون با قرص متادون در چیست؟
ترک ناگهانی این دارو در هر صورت خطرناک است؛ فرقی نمی کند که فرد آن را به صورت قرص می کند یا به صورت شربت، در هر صورت هنگام ترک آن باید با یک متخصص مشرت کند. کلینیک ترک اعتیاد نگین به افراد بیمار، در این رابطه مشاوره می دهد و به هر فرد با توجه به شرایط روحی و جسمی روند درمان مخصوص خودش پیشنهاد می شود.
مدت زمان لازم برای ترک متادون چند روز است؟
مدت زمان ترک هر مخدری، با توجه به شرایط مختلفی سنجیده می شود؛ شرایطی مانند مدت زمان مصرف آن مخدر، دوز مصرفی، وضعیت جسمی و روحی فرد و ... .
هر فرد در مرحله اول باید تصمیم قطعی به ترک بگیرد. پس از آن با مراجعه به پزشک یا یک مرکز ترک اعتیاد، میزان وابستگی او به متادون و وضعیت جسمی او تخمین زده شود. از آنجایی که بیشتر دلایل اعتیاد روحی و به دلیل مشکلات شخصی و زندگی افراد است، بهتر است در کنار مراجعه به پزشک، با یک مشاور نیز صحبت شود. این اتفاق در مراکز ترک اعتیاد می افتد و فرد را هم چزشک و هم روانشناس تجویز می کند.
شما می توانید همین حالا برای کمک به خود یا عزیزانتان با شماره تلفن های موجود در سایت با کلینیک ترک اعتیاد نگین در ارتباط باشید و هر سوالی را از ما بپرسید.
عوارض قطع ناگهانی متادون
متادون یک ماده شیمیایی است که در محیط آزمایشگاه تولید می شود و به عنوان دارویی برای کنترل عوارض ترک اعتیاد به مواد مخدر در کسانی که دوز مصرف آن ها بالا بوده، مورد استفاده قرار می گیرد. مصرف متادون می تواند در فرد ایجاد وابستگی کند و به همین دلیل فرد مصرف کننده متادون پس از مدتی به فکر ترک آن می افتد اما برخی از افراد استفاده از متادون را به یکباره کنار می گذارند که این نوع از ترک می تواند عوارض خطرناکی داشته باشد به همین معمولا مورد تایید پزشکان نیست. از عوارض قطع ناگهانی مصرف متادون می توان به بروز سندرم پس از ترک حاد و یا به اختصار PAWS، اشاره کرد. این سندرم زندگی فرد را تهدید نمی کند اما می تواند عاملی برای بازگشت به اعتیاد باشد. سندرم بعد از ترک اعتیاد حاد حتی در مواردی تا دوسال گریبانگیر فرد خواهد بود و از عوارض آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- استرس و اضطراب
- فراهمسازی شرایط برای سنگکوب و فوت فرد.
- کلافگی و سردرگمی
- پرخاشگری
- بروز دردهای بدنی شدید
- اختلال در میل جنسی
- بروز مشکلات بینایی در فرد
- حالت تهوع
- کاهش احساس نیاز به خوابیدن
- کمبود نیاز به غذا
شما عزیزان می توانید برای ترک متادون به روش اصولی با مشاورین مرکز ترک اعتیار نگین ارتباط برقرار کنید و ترک متادون را با روشی درست و ماندگار انجام دهید.
اولا خدانکنه ولی من تجربه کردم تشنج که طبیعیه.
بعضی انسانهای بی خرد میان متادون رو بعنوان جایگزین مواد مصرفی طرف پیشنهادمیدن ولی نمیدونن که ترک متادون ازهمه چی سخت تره...
ایشون به احتمال زیاد ترامادل مصرف میکنه
دوست عزیزمنکه رفتم سم زدای کردم الان 37روزه تازه خوابم افتاده رو4ساعت
به یکسی سی که رسید ، یهو گذاشتم کنار ، حدود سه تا چهار روز اذیت داره که با مشغول شدن و تنها نبودن رفع میشه ، باید تا یکماه تحمل کنید .
احتمالا مصرفت کم بوده؟
مصرفتون چقدبوده؟میگم شایدچون مصرفتون پایین بوده ایطورجواب داده؟