کمپهای ترک اعتیاد مکانهایی هستند که از سوی سازمان بهزیستی مجوز رسمی داشته و بیماران را طی مراحل مختلفی درمان میکنند. این کمپها به جای به کار بردن واژه معتاد از واژه "بیمار" استفاده میکنند تا در روحیه این افراد تاثیر منفی نگذارد. از این رو، بهتر است همگی ما از این واژه به جای معتاد استفاده کنیم.
در کمپ ترک اعتیاد چه میگذرد ؟
بیماران در کمپهای ترک اعتیاد به مدت 3 الی 4 هفته تحت مداوا قرار گرفته و در این مدت تمامی سموم ناشی از مواد مخدر را از بدن خود خارج میکنند. مدت زمان درمان هر بیمار بستگی به دوز مصرفی او پیش از ترک کردن دارد؛ به گونهای که هر چه دوز او بالاتر باشد، مدت زمان درمان او نیز افزایش مییابد. بسیاری از افراد این سوال را مطرح میکنند که در این کمپها چه میگذرد؟ برای آشنایی با نحوه فعالیت این مراکز ادامه مطلب را از دست ندهید.
انواع کمپهای ترک اعتیاد
به طور کلی کمپ ترک اعتیاد به دو گروه اجباری و اختیاری تقسیم میشود:
کمپهای اجباری
این کمپها همانطور که از نامشان پیداست تحت نظر ارگانهای نظامی بوده و سازمان مبارزه با مواد مخدر آنها را برای درمان بیماران متجاهر تدارک دیده است. بسیاری از بیماران به دلیل شرایط نامساعد خود جایی را برای زیستن نداشته و در فضای شهر اقدام به مصرف مواد مخدر میکنند. از این رو، پلیس مبارزه با مواد مخدر برای جمعآوری چنین بیمارانی از سطح شهر و درمان آنها کمپهایی را تحت عنوان کمپ اجباری تاسیس کرده است. این کمپها از امکانات رفاهی قابل قبولی برخوردار بوده و میزبانی از بیماران به همراه هزینهها همگی بر عهده دولت است. در صورتی که بیماران در برابر درمان مقاومت کنند، روشهای مختلفی برای درمان او در نظر گرفته خواهد شد.
کمپهای اختیاری (خصوصی)
این کمپها کاملا خصوصی بوده و هزینه درمان بر عهده بیماران است. بدیهی است که امکانات رفاهی در این کمپها به مراتب از مراکز دولتی بیشتر بوده و هزینههای آن نیز بسته به نوع درمان و مدت زمان ترک اعتیاد لحاظ میشود. بر اساس پروتکلهای تعریف شده از سوی سازمان بهزیستی، تمامی کمپهای ترک اعتیاد موظفند دارای پزشک، روانشناس، مددیار و مشاور باشند. جالب است بدانید که کمپهای ترک اعتیاد نیز مانند هتلها دارای درجهبندی بوده و اساس نوع خدمات و امکانات رفاهی ارزیابی میشوند.
مراحل ترک اعتیاد در کمپ های ترک اعتیاد
اغلب مراحل ترک اعتیاد چه در کمپهای دولتی و چه در کمپهای خصوصی یکسان است. تنها فرق آنها در امکانات رفاهی است که طبیعتا مراکز خصوصی به دلیل نظارت بیشتر از سوی مالکین از امکانات رفاهی ایدهآلتری نسبت به کمپهای دولتی برخوردارند. مراحل ترک اعتیاد در این مراکز به شرح ذیل است:
معاینه پزشک
بیماران پس از ثبت نام و ورود به کمپ، توسط پزشکان معاینه و برای تستهای مربوطه راهی آزمایشگاه میشوند. این تستها شامل تست خون، تست قند، تست سلامت قلب، تست ریه و غیره میشود.
مرحله قرنطینه
پس از این که بیماران توسط پزشک معاینه و مورد آزمایش قرار گرفتند، وارد مرحله قرنطینه میشوند. در این مرحله هیچ گونه اجازهای به مصرف مواد مخدر به بیماران داده نشده و مراحل سم زدایی از طریق تزریق داروهای کمکی و آرامبخش طی میشود. در این مرحله به دلیل امکان تشنج و اوردوز، تمامی مراحل زیر نظر پزشک انجام میشود.
درمان روحی و روانی بیمار
مرحله روحی و روانی پس از طی کردن دوره سم زدایی انجام میشود. واکاوی روح و روان بیمار شاید اصلیترین بخش از مراحل ترک اعتیاد باشد. این دوره حدود 2 الی 3 هفته طول میکشد. در طی این دوره تمامی بیماران بلافاصله پس از سم زدایی مورد بازیابی روحی قرار گرفته و برنامههای تفریحی نظیر بازیهای گروهی و ورزشی در دستور کار قرار میگیرد. برای درمان بی حالی بعد از ترک اعتیاد راه های مختلفی وجود دارد که می توانید تمامی این راهکارها و درمان های دارویی را با کمک پزشکان و روانپزشکان کلینیک ترک اعتیاد نگین با خیالی آسوده سپری کنید.
مراقبتهای پس از درمان
پس از این که بیماران مراحل ترک اعتیاد و کلاسهای آموزشی و روانشناسی را طی کردند، باید تحت مراقبتهای ویژه قرار گیرند. متاسفانه، برخی از افرادی که مواد مخدر را ترک میکنند تنها پس از چند ماه شروع به مصرف مواد میکنند. از این رو، خانواده بیمار باید مدام رفت و آمدهای او را زیر نظر بگیرد تا مبادا فرد وسوسه شود.
به یاد داشته باشید که ترک اعتیاد بستگی به شهامت و خودباوری بیماران دارد. در غیر این صورت هیچ گاه نمیتوان یک فرد آلوده به مواد مخدر را از شر این بلای خانمان سوز رهایی بخشید. کلینیک ترک اعتیاد نگین از جمله مراکز معتبر است که در تمام مراحل درمان همراه شما خواهد بود.