ترامادول یک ماده افیونی (از مشتقات تریاک) مصنوعی است. برخلاف سایر مواد افیونی مصنوعی که شاید در مورد آنها شنیده باشید، مانند فنتانیل، ترامادول نسبت به مواد افیونی سنتی بسیار ضعیف تر است و اثرات آن تقریبا خفیف است که به همین علت پزشکان اغلب از آن به عنوان یک جایگزین مطمئن تر برای مسکن های قوی استفاده میکنند؛ اما در سال های اخیر، گزارش هایی از ویزیت های اورژانس مربوط به ترامادول جمع شده است.
بررسی اجمالی از مصرف قرص ترامادول٢٠٠
مصرف ترامادول ۲۰۰ در حال افزایش است. طبق آمار، تجویز ترامادول تنها در پنج سال ۸۸ درصد افزایش یافته است و روز به روز تعداد بیشتر و بیشتری از افراد با آن سر و کار دارند. صرف نظر از این که شما از آن سوء استفاده کرده اید یا از نظر درمانی آن را مصرف می کنید، ترامادول می تواند باعث اعتیاد و وابستگی شود. هنگامی که از نظر جسمی به یک دارو وابسته شدید، هنگام قطع مصرف آن علائم ترک اعتیاد را تجربه می کنید. در حین ترک ترامادول، انتظار می رود احساس داشتن آنفولانزا و یا بیماری معده داشته باشید.
علائم و نشانه های وابستگی به ترامادول
یک مطالعه مهم که در سال ۲۰۱۱ منتشر شد، برای اولین بار مشخص کرد که ممکن است انسان از نظر جسمی به ترامادول وابسته شود و این حتی در صورت مصرف آن با تجویز پزشک نیز صادق است. ترامادول مانند مواد مخدر عمل می کند، به این معنی که بسیاری از علائم ترک ترامادول همانند سایر سندرم های ترک مواد افیونی است؛ اما برخلاف مواد افیونی سنتی، ترامادول تأثیر قابل توجهی در چند انتقال دهنده عصبی مغز از جمله سروتونین دارد. به همین دلیل، ممکن است علائم ترک دیگری را تجربه کنید.
علائم ترک قرص ترامادول٢٠٠
هنگام ترک ترامادول 200، ممکن است هر یک از علائم زیر را تجربه کنید:
- عرق کردن
- لرز
- کج خلقی
- اضطراب
- اسهال
- حالت تهوع یا استفراغ
- از دست دادن اشتها
- درد در عضلات یا مفاصل
- هنگام خوابیدن مشکل دارید
- آبریزش بینی، عطسه یا سرفه
- گرفتگی شکم
- سندرم پای بی قرار
- سردرگمی یا هذیان
- توهم (دیدن، شنیدن یا احساس چیزهایی که در آنجا نیستند)
- تحریک
- روان پریشی
- افزایش فشار خون یا ضربان قلب
- تنفس سریع
علائم ترک اعتیاد ترامادول درافراد متفاوت است و پیشبینی دقیق آن غیر ممکن است. از طرف دیگر نمیتوان مشخص کرد که علائم شما از چه زمانی شروع می شود، چه مدت دوام خواهند داشت یا تا چه اندازه شدید خواهند بود. مواردی که می تواند درترک ترامادول شما تأثیر بگذارد شامل مدت زمان استفاده از مواد مخدر، میزان استفاده شما و چند بار استفاده از آن است. فاکتورهای دیگری که می توانند در ترک شما تأثیر بگذارند عبارتند از:
- میزان سلامتی
- سن
- ژنتیک
- سلامت روان
- مصرف داروی دیگر
- سوء مصرف مواد
مقابله با ترامادول و تسکین آن
کاهش تدریجی مصرف ترامادول ۲۰۰ ساده ترین و مطمئن ترین راه جلوگیری از علائم ترک قبل از شروع آن است. کاهش مصرف ترامادول به این معنی است که در طی دو یا سه هفته دوزهای کمتری را به تدریج مصرف کنید. هیچ برنامه جهانی کاهش تدریجی ای وجود ندارد که بتواند به شما بگوید چه زمان دوز خود را کاهش دهید یا با چه میزان، بنابراین بهتر است با کمک پزشک انجام شود.
افراد بالای ۶۵ سال نیز در معرض خطر عوارض ترک هستند. بزرگسالان مسن ترامادول را کندتر از افراد جوان تر متابولیزه می کنند و این بدان معنی است که این دارو اثرات قوی تری دارد. در افراد میانسال و پیر، علائم ترک ممکن است دیرتر از حد معمول شروع شود و شدیدتر باشد.
زمان بندی ترک ترامادول ۲۰۰
علائم ترک ترامادول ۲۰۰ به طور معمول در طی یک یا دو روز از آخرین مصرف شما شروع می شود و معمولاً بعد از حدود یک هفته برطرف می شود. در بیشتر موارد، علائم ترک ترامادول به مراتب شدیدتر از علائم ترک سایر مواد افیونی مانند ترک هروئین و اکسیکودون اتفاق می افتد.
در بزرگسالان سالم، ترک ترامادول یک یا دو روز پس از آخرین دوز شروع می شود، بعد سه روز اوج می گیرد و طی یک تا دو هفته فروکش می کند.
میزان وابستگی به ترامادول نقش مهمی در طول مدت و شدت علائم ترک دارد زیرا ممکن است مغزی که به طور قابل توجهی به ترامادول وابسته است برای برگشت و ترمیم تعادل که در طولانی مدت مختل شده، به زمان اضافی نیاز داشته باشد؛ بنابر این افرادی که به مدت طولانی ترامادول مصرف می کنند و به ویژه آن هایی که دوزهای زیادی مصرف می کنند، ممکن است وابستگی بیشتری به دارو داشته باشند. مصرف سایر داروها یا الکل در ترکیب با ترامادول نیز می تواند همه عوامل خطر احتمالی را افزایش داده و همچنین وابستگی و ترک دارو را تحت تأثیر قرار دهد.
بهم گفتن نزار کسی بفهمه اجازه بده خودم کمش کنم من میترسم دوباره خدایی نکرده تشنج کنن تورو خدا یه راهنمایی بهم بکنید
یه مدت استفاده کنه بعدش یک چهارم اگه تونست اینجوری برسونه بره پزشک دارو میده
اگه بخاد همونیکه مصرف میکرد ترک کنه نمیتونه