ترامادول یک داروی مسکن است که در داروخانه ها با اسم های مختلفی مانند بایومادول عرضه می شود و از این دارو برای تسکین درد های متوسط تا شدید استفاده می شود. مصرف این دارو اعتیاد آور است و از طرفی افرادی زیادی و به خصوص جوانان امروزه از ترامادول مصرف می کنند و به آن اعتیاد دارند. در ادامه این مطلب در مورد ترک اعتیاد ترامادول با هم صحبت می کنیم. این دارو در دانشجویان، سربازان و افرادی که امکان استفاده از مواد مخدری مانند تریاک را ندارند مصرف زیادی دارد. در ضمن ممکن است افرادی از ترامادول برای ترک اعتیاد استفاده می کنند به آن اعتیاد پیدا نمایند.
ترامادول چیست؟
ترامادول یک ماده مسکن است که خواص اعتیاد آور دارد. ترامادول برای درمان درد متوسط تا شدید در بزرگسالان استفاده می شود. استفاده طولانی مدت ترامادول برای درمان دردهای شبانه روزی است. استفاده طولانی مدت از ترامادول برای دردهای قابل کنترل به هیچ وجه پیشنهاد نمیشود. ترامادول روی گیرنده های مغز ، سیستم های جذب مونوآمین و سیستم عصبی مرکزی عمل می کند و احساسات درد را مهار کرده و آرامش را در افراد تقویت میکند. تداخل منظم ترامادول با پیام رسانهای شیمیایی مغز می تواند باعث ایجاد تغییرات فیزیکی در برخی از ساختارهای مغز شود.
شخصی که ترامادول را به طور منظم مصرف می کند ممکن است اثرات این دارو روی وی بی تاثیر می شود. به این معنی که دارو دیگر در همان دوز جوابگو نخواهد بود و برای موثر بودن فرد نیاز به بالا بردن دوز مصرفی دارد. به این موضوع تحمل دارویی میگویند.
اعتیاد به ترامادول میتواند با دستور مصرف پزشک نیز اتفاق بی افتد اما در افرادی که در استفاده از ترامادول زیاده روی میکنند اعتیاد با سرعت بیشتری بوجود می آید.
ترک ترامادول در افراد مختلف متفاوت است
میزان وابستگی جسمی به ترک ترامادول کمی شبیه علائم آنفولانزا است. این احتمال وجود دارد که این علائم طی چند روز به اوج خود برسد و پس از مدتی کاهش یابد در حالی که عوارض جانبی ترک روانشناختی ممکن است کمی طولانی تر شود. هر فرد به طور متفاوتی ترک ترامادول را تجربه خواهد کرد ، و عوامل خاصی ممکن است در دوام آن و شدت علائم تأثیر بگذارند.
میزان وابستگی فیزیولوژیکی به ترامادول یکی از عوامل اصلی در مدت و شدت علائم ترک است ، زیرا مغزی که به طور قابل توجهی به ترامادول وابسته است ممکن است به زمان اضافی نیاز داشته باشد تا بتواند به عقب برگردد و تعادل را بازگرداند. در نتیجه افرادی که ترامادول را به صورت طولانی مدت و یا با دوز بالاتر استفاده میکنند وابستگی بیشتری به این دارو خواهند داشت.
نحوه مصرف ترامادول در فرد روی علائم ترک ترامادول و میزان وابستگی وی تاثیر بسزایی خواهد داشت. به عنوان مثال ، شخصی که دارو را طبق دستورالعمل مصرف می کند ، کمتر از فردی که آن را تزریق یا استنشاق میکند وابسته خواهد شد.
نکته مهم : مصرف داروهای دیگر ، یا الکل ، همراه با ترامادول می تواند عوامل خطر بالقوه را افزایش دهد و بر وابستگی و ترک دارو نیز تأثیر بگذارد.
عوارض ترک ترامادول
ترک اعتیاد ترامادول مانند ترک اعتیاد تریاک در زمانی که فرد مصرف کننده مصرف این مسکن را ترک می کند علائم زیر در او نمایان می شود:
- عصبانیت
- تعریق
- لرزش اندام ها
- آبریزش بینی
- آبریزش از چشم
- خمیازه
- درد عضله و بدن
- مشکل خواب و / یا بی خوابی
- اضطراب
- بی قراری
- پریشانی و سراسیمگی
- ضربان قلب سریع
- فشار خون
- تنفس سریع
- درد و گرفتگی معده
- اسهال
- استفراغ
- از دست دادن اشتها
- گشاد شدن مردمک چشم
- مشکلات تمرکز یا تفکر واضح
- تحریک پذیری و بد خلقی
- هوس استفاده از مواد مخدر
- افسردگی
ترامادول نسبتا زمان کوتاهی در بدن موثر است. به گفته WHO ترامادول به سرعت در بدن جذب شده و در طی 1-4 ساعت تاثیر این دارو نمایان خواهد شد. اثرات استفاده مدام از ترامادول 4-6 ساعت در بدن باقی خواهد ماند.
به طور کلی ، تصور می شود که علائم ترک اعتیاد مواد مخدر افیونی در حدود 12 ساعت از آخرین دوز شروع می شود.
به گفتهDEA، نود درصد از افرادی که ترک ترامادول را تجربه می کنند ، از علائم ترک مواد افیونی رنج می برند در حالی که 10 درصد دیگر ممکن است دچار گیجی شدید ، پارانویا ، اضطراب ، حملات وحشت ، توهم و سوزن سوزنی شدن یا بی حسی در اندام های خود نیز رنج ببرند.
عوارض ترک ناگهانی ترامادول
یکی از تفاوت های تریاک و ترامادول این است که شما می توانید تریاک را بدون هیچ پیش زمینه ای ترک کنید (البته در این روش درد بسیاری خواهید کشید و ترک اعتیاد سخت تری خواهید داشت، ولی به هر حال می توانید این کار را انجام دهید) ولی در صورتی که بخواهید ترامادول را خود سرانه ترک کنید، باید در نظر داشته باشید که این کار بسیار خطرناک خواهد بود و ممکن ست که حتی به مرگ شما منجر شود. عوارض ترک ناگهانی ترامادول عبارتند از:
- درد شدید بدن
- تب و لرز
- عرق سرد
- لرزش
- توهم شدید
- کم شدن قدرت بینایی
- اسهال
- استفراغ
- بی خوابی
- افسردگی
- کم اشتهایی شدید
از طرفی اگر دوز مصرفی فرد بالا باشد امکان این که فرد تشنج کند و به کما برود بسیار بالاست. برای کمتر شدن این عوارض و جلوگیری از خطرات احتمالی بهترین کار این است که با یک مشاور و یا متخصص ترک اعتیاد صحبت کنید. همچنین می توانید برای دریافت مشاوره از متخصصان و مشاورهای ما در زمینه ترک اعتیاد مشورت بگیرید تا بتوانید از دست وابستگی به ترامادول راحت شوید. افراد در هنگام ترک مواد مخدر باید از مواد غذایی مفید و مغذی استفاده کنند. استفاده از لبنیات و شیر برای ترک اعتیاد به همراه سبزیجات و میوه جات در کنار مغزیجات می تواند انرژی از دست رفته فرد معتاد را تامین نماید.
بهترین روش ترک اعتیاد ترامادول
بهترین راه و روش برای ترک مصرف ترامادول این است که دوز مصرفی ترامادول را کم کم و در طول چند هفته کم کنید. همچنین شما می توانید برای مقابله با عوارض احتمالی از داروهای ضد درد دیگر مانند ایبوبروفن استفاده کنید. البته باز هم تکرار می کنیم که اگر ترامادول مصرف می کرده اید و قصد ترک اعتیاد دارید، باید برای ترک اعتیاد ترامادول به یک متخصص مراجعه کنید؛ اگر باید منتظر عواقب و عوارض شدید ترک اعتیاد ترامادول باشید.
ترک ترامادول در خانه
روش ترک ترامادول در خانه برای افرادی است که اعتیاد کمتری به ترامادول دارند. بنابراین اول از همه باید بگوییم که این روش برای افرادی است که مصرفشان سنگین نیست و همچنین مدت زمان کمی است که در حال استفاده از ترامادول هستند. این روش به این صورت است که:
- به مدت 1 هفته ترامادول را به چهار قسمت کرده و سه چهارم آن را بخورید.
- در هفته دوم باید نصف قرص را مصرف کنید و برای کاهش عوارض احتمالی آن می توانید از قرص های استامنوفین استفاده کنید.
- در هفته سوم شما باید یک چهارم ترامادول را مصرف کنید و برای کاهش عوارض می توانی از مسکن های کدئین دار استفاده نمایید.
- شما در پایان ماه باید ترامادول را به طور کلی ترک کرده باشید.
- بعد از آن قرص های کدئین دار را می توانید به راحتی با همین روش ترک کنید.
سیلدنافیل مصرف کن داداش. ترامادول واسه قوه جنسی خیلی بده
محتوای این دیدگاه ممکن است صحیح نباشد و کلینیک ترک اعتیاد نگین این روش را تأیید نمی کند.
دوست عزیز من سلام، لطفا با متخصصان ما در کلینیک تماس بگیرید تا شما را به بهترین نحو راهنمایی کنند.
دوست عزیزم سلام، لطفا از مصرف هر گونه ماده اعتیاد آور حتی در دوز کم جلوگیری کنید، مگر زندگی چند روز است که بسیاری از روزهای خوبمان را از دست بدهیم؟
سلام رسول عزیز خوشحالیم که تصمیم به ترک گرفتید، ما رو در جریان وضعیتتون قرار بدید، امیدواریم که زودتر از شر این ماده منحوس راحت بشین و زندگی تازه و خوبی رو از سر بگیرید.
سلام دوست عزیز لطفا با یک متخصص صحبت کنید، می توانید با کلینیک ما تماس بگیرید تا متخصصان ما راهکارهای خوب به شما ارائه دهند.
من نزدیک به 2 سال ترامادل میخورم با دوز 600 یعنی تا میفهمیدم اثرش داره میره دوتا مینداختم بالا میدونم چ حسی خوبی ب ادمی تنها میده کسایی ک بخوان از خودشون از محیط اطرفشون دور باشن ولی نخرودنشم خوبه من ی بار خواهرم بهم گفت اگه ی بار دیگه بخوری منو نمیبینی بخاطرش ی دفه گذاشتم کنار بخاطر خانوادم خماریش برای من 3 هفته بود خودمو پاره کردم دو روز ی بار سرم تقویتی میزدم استامینفن خوردم فقط بخاطر خانوادم اگه براشون ارزش قاعل هستین از همین الانم نخوری چیزیت نمیشه الکیه میگن عوارض داره فلا هیچی نداره اگه مردونه باغیرت باشی بعد از سه چهار هفته میبینی خودت داری جون میگیری داری چاق میشی
از قدیم گفتن وابستگی بده بزارش کنار لعنتی رو
ارزو دارم هیچ کسی گرفتار این داستانا نباشه و اگه باشه خدا کمک کنه بزارید کنار
اراده کن و به آیندت فک کن
این اشغالا ته نداره
بیمار ممکن بعضی اوقات کم بیاره مجدد دوزشو ببره بالا