ترک اکستازی
ترک اکستازی

این روزها مخدرهای صنعتی مختلفی تولید و به بازار عرضه می شود که با یک بار مصرف هم فرد را به تله می اندازند و عوارض وحشتناکی دارند؛ یکی از این مخدرها اکستازی است. این ماده روانگردان در نگاه اول یک قرص بامزه خوش آبو رنگ است که می خواهد حال فرد را خوب کند، اما پس از گذشت مدتی زندگی او را کاملا ویران می کند و بیماری های مختلفی را برای فرد به ارمغان می آورد. اکستازی فرد را از هر لحاظ به خود وابسته می کند و هرچه از زمان مصرف او بگذرد، ترک کردن نیز برای او سخت تر خواهد شد. پزشکان متخصص در بیمارستان ترک اعتیاد نگین برای کمک به این بیماران حاضر و آماده هستند. 

اکستازی چیست؟

ساختار شیمیایی مشابه آمفتامین ها دارد و به صورت مصنوعی و غیر قانونی در آزمایشگاه ها ساخته می شود. اکستازی به صورت های مختلف پودری، قرص، کپسول و برچسب های پوستی تولید می شود و هرکدام تاثیر متفاوتی دارد.

نیمه عمر اکستازی به عوامل مختلفی مانند اندازه، زمان مصرف و از همه مهم‌تر سرعت متابولیسم بدن مصرف کننده بستگی دارد. این ماده روانگران را هم به تنهایی و هم به همراه مخدرهای دیگری مانند کوکائین، هروئین، شیشه، حشیش یا LSD مصرف می کنند.

ماندگاری این ماده روانگردان بخاطر تاثیر مستقیم او بر روی نورون های عصبی مغز این و اثر آن پس از  15 دقیقه مصرف نمایان می شود و بین 7 تا 24 ساعت ماندگاری دارد. اکستازی اغلب بین جوانان و نوجوانان طرفدار دارد و معمولا در مهمانی ها مصرف می شود.

عوارض اکستازی

آیا اکستازی اعتیاد آور است

مثل دیگر مواد مخدر اکستازی هم اعتیاد آور است. افراد بعد از مصرف بلند مدت آن دیگر قدرت کنترل کردن مصرف خود را ندارند و با وجود اثرات جانبی آن و عوارض آزاردهنده ای که بر روی آن ها می گذارد باز هم به مصرف آن ادامه می دهند. درصد بیشتر اعتیاد به اکس روانی است. به همین دلیل ترک آن بسیار سخت تر از دیگر مواد مخدر است. افرادی که تازه مصرف اکستازی را شروع کرده اند شاید متوجه اثرات آن نشوند اما بعد از 6 ماه مصرف مداوم این ماده اشتیاق بی وصف استفاده دائمی این مواد در آن ها چنان افزایش پیدا می کند که دیگر قادر به کنترل آن نیستند. این اشتیاق افراد را به سمت مصرف مواد دیگر همچون حشیش و کوکائین سوق می دهد. افراد به نسبت ظرفیت ذهنی و جسمی، آرایش ژنتیکی و محیط زندگی که دارند؛ نسبت به مصرف اکستازی واکنش های متفاوتی نشان می دهند و نمی توان گفت که هر فرد چه مدت بعد از مصرف اکستازی به آن معتاد می شود. صصین انجام میگیرد تا درمان کوچکترین عارضه ای برای بیمار نداشته باشد.

دوره سنی که افراد با اکستازی معتاد می شوند

طبق تحقیقات انجام شده در همه رده های سنی اعتیاد به اکستازی اتفاق نمی افتد و بیشتر در بین نوجوانان گرایش به این مواد وجود دارد. در این سنین افراد با اولین تجربیات اجتماعی خود رو به رو هستند؛ در همین زمان ها است که ممکن است در صورت عدم وجود آموزش های لازم گرفتار اعتیاد شوند. دوران بلوغ یکی از حساس ترین دوره های زندگی هر فرد به حساب می آید در این دوره نوجوانان سلطه جو، استقلال طلب و خواستار توجه هستند. عموما اعتیاد به اکستازی در جوانانی که زیاد به مهمانی های شبانه دعوت می شوند و یا در زندگی و خانواده خود دچار کمبودها و مشکلاتی هستند رخ می دهد. اگر در دوارن نوجوانی و جوانی افراد راه های سالم را برای خود در نظر نگیرند و یا خانواده ها از آن ها غافل شوند؛ برای تخلیه انرژی های خود به مهمانی های شبانه پناه می برند و درگیر مصرف مواد روان گردانی همچون اکستازی می شوند. تحقیقات نشان داده است که حدود 16 درصد معتادان کمتر از 19 سال سن دارند و 28 درصد از آن ها سنی بین 20 الی 24 سال دارند. در واقع به طور کلی حدود 45 درصد از افراد در سن بین 15 تا 24 سالگی درگیر مصرف مواد مخدر و روانگردانی همچون اکستازی می شوند؛ که این آمار بسیار قابل توجه است. هرچه سن افراد افزایش پیدا می کند میزان گرایش ان ها به مواد مخدر کم تر می شود. بنابراین مراقبت و آموزش های صحیح از سمت خانواده و قرار دادن فرزندان در محیط های سالم از اهمیت بسیاری برخوردار است. 

دوره سنی که افراد با اکستازی معتاد می شوند

نحوه مصرف اکستازی

اکستازی معمولا به صورت قرص و یا کپسول استفاده می شود. قرص های اکستازی به رنگ ها و شکل های تولید و به فروش می رسند. در بعضی مواقع هم اکستازی به صورت پودر و به صورت استنشاقی مصرف می شود. مصرف عمده این ماده مخدر در بین جوانان و در مهمانی و پارتی های شبانه است. حس و حالی که با مصرف قرص اکستازی در مغز و بدن ایجاد می شود حس سرخوشی به مصرف کننده می دهد به همین دلیل عموما در مهمانی ها مورد استفاده قرار می گیرد که به کمک رقص نور و رقص انرژی ها تخلیه شوند. 

عموما این ماده مخدر با موادی همچون کوکائین، شیشه، حشیش و ... استفاده می شود. به همین دلیل عموما افرادی که اکستازی مصرف می کنند در محیط هایی قرار می گیرند که این مواد نیز در دسترس آن ها هست. افرادی که اکستازی مصرف می کنند ممکن است به سوء‌مصرف مواد دیگر نیز دچار شوند. البته خیلی کم دیده شده که این قرص با مشروبات الکلی مصرف شود. چراکه افراد بر این باورند که مشروبات الکلی تاثیر قرص اکستازی را کاهش می دهد. 

عوارض اکستازی

اکستازی هم روح را و هم جسم را به خود وابسته می کند و عوارض جبران ناپذیری را بر روی فرد مصرف کننده باقی می گذارد؛ برخی از این عوارض عبارتند از:

  • اضطراب شدید
  • گیجی و گم‌گشتگی
  • مشکلات خواب
  • تحریف در ادراکات
  • افزایش احساس درد
  • حمله های وحشت‌زده
  • توهمات بینایی
  • توهمات شنوایی
  • توهم لمس شدن
  • تهوع و استفراغ
  • مسمومیت
  • بالا رفتن دمای بدن
  • تشنگی مفرط
  • از دست دادن هوشیاری و کما
  • مرگ 

عوارض اکستازی

ترک ماده روانگردان اکستازی

با توجه به اینکه اکستازی باعث ایجاد وابستگی روحی هم می شود، فرد مصرف کننده باید قبل از شروع و هنگام ترک، با روانشناس صحبت کند، تا با ریشه شناسی عوامل شروع این اعتیاد، از بازگشت فرد جلوگیری شود. خیلی اوقات افراد مصرف کننده بر این باورند که اکس یا همان اکستازی اعتیادآور نیست و هروقت که بخواهند می توانند آن را ترک کنند.

این توهم باعث می شود تا فرد بدون اطلاع وابستگی خود را به این ماده زیاد کند و لطمه های شدیدی بر سیستم عصبی‌اش وارد شود. وقتی هم که قصد ترک دارد آن را بصورت ناگهانی کنار می گذارد و لطمه های شدیدتری بر بدن خود وارد می کند.

روش های درمان اعتیاد به اکستازی

اعتیاد به اکستازی هم مانند دیگر اعتیادهاست و فرد باید زیر نظر پزشک و در کلینیک های معتبر این کار را انجام دهد تا بتواند این روانگردان را کنار بگذارد و به زندگی خود بازگردد. ترک این ماده روانگردان روش هایی دارد که در ادامه این مطلب بیشتر در این رابطه توضیح می دهیم، پس تا انتها با ما همراه باشید.

ترک ناگهانی و یکباره این روانگردان نه تنها کمکی به فرد مصرف کننده نمی کند که باعث ایجاد عوارض وحشتناکی نیز می شود. اغلب افرادی که تصمیم به ترک یکباره اکستازی گرفته اند در این راه شکست خورده اند و به مصرف دوباره آن روی آورده اند. گاهی اوقت در این بازگشت افراد بخاطر حال بد دوز زیادی از اکس را مصرف می کنند و این کار باعث ایجاد اوردوز، ایست قلبی یا حتی مرگ فرد می شود. برخی از این عوارض ناشی از ترک ناگهانی عبارتند از:

  • توهم
  • خستگی و بی خوابی
  • اضطراب بیش از حد
  • پرخاشگری و پارانوریا
  • افسردگی و نوسانات خلقی
  • تحریک پذیری

پس اگر یک مصرف کننده اکستازی هستید یا یکی از عزیزان شما در دام این ماده مخدر افتاده است، بجای استفاده از روش های نخ نما و غیر علمی از پزشک و مشاور برای این کار کمک بگیرید تا جلوی اتفاقات و عوارض پیش بینی نشده را بگیرد.

ترک اکستازی به روش بستری

ترک اکستازی به روش بستری در بیمارستان ترک اعتیاد نگین

این ماده روانگردان برای تاثیرگذاری به صورت مستقیم سیستم های عصبی و مغزی را نشانه می گیرد و به مرور زمان آن‌ها را تخریب می کند. علاوه بر این در هنگام ترک افراد دچار حالات و نششانه هایی می شوند که گاهی اوقات اگر سریعا توسط پزشک معاینه شوند، ممکن اس جان خود را از دست دهند. در ادامه به برخی از حالات افراد در دوره ترک اشاره می کنیم:

  • تحریک پذیری
  • از دست دادن اشتها
  • اختلالات خواب
  • عدم توانایی در تمرکز
  • افسردگی
  • میل به مصرف محدد
  • ضعف جسمانی

شما می توانید با ثبت نام در کلینیک ترک اعتیاد نگین، از امکانات آن از قبیل پزشک متخصص، مشاور، روانشناس و ... استفاده کنید تا به راحتی این عادت بد را کنار بگذارید و زندگی بدون وابستگی به مواد مخدر را تجربه کنید. و در صورت بروز هرگونه مشکل و حالتی، پزشک سریعا بالای سر شما حاضر می شود.

همچنین پس از ترک شما همچنان می توانید، تا هر زمان که بخواهید از خدمات این کلینیک برای بهبود حال روحی و جسمی خود استفاده کنید.

نوشتن دیدگاه

سوالات متداول ترک اکستازی

آیا اکستازی اعتیادآور است؟

همچون دیگر مواد مخدر اکستازی هم اعیتاد آور است و وابستگی جسمی و مغزی برای فرد مصرف کننده ایجاد می کند. 

عوارض اکستازی چه هستند؟

اکستازی می تواند هم جسم و هم مغز را تحث تاثیر قرار دهد و اثرات منفی زیادی بر فرد مصرف کننده و زندگی وی داشته باشد. از جمله عوارض مصرف اکستازی می توان به اضطراب شدید، گیجی و گم‌گشتگی، مشکلات خواب، تحریف در ادراکات، افزایش احساس درد، حمله های وحشت‌زده، توهمات بینایی و بسیاری عوارض دیگر اشاره کرد که به طور مفصل می توانید در سایت کلینیک ترک اعتیاد نگین به طور جامع در رابطه با آن مطالعه کنید. 

چه نکاتی در ترک اعتیاد به اکستازی اهمیت دارد؟

علائم ترک ماده اکستازی بیشتر روانی است اما برخی از افراد علائم فیزیکی را نیز تجربه می کنند. نوع علائم و طول مدت ترک در هر فرد تفاوت دارد. برخی از مواردی که بر روی روند ترک تاثیر گذار است عبارتند از :

- تحمل فرد

- دفعات و مدت مصرف اکستازی

- متابولیسم و سلامت کلی بدن

- سن فرد

- جنسیت 

- ژنتیک

در بیمارستان ما با بهترین کیفیت اعتیاد خود را ترک کنید پرسنل مرکز ترک اعتیاد نگین صبورانه شما را در مراحل ترک کردن این بیماری یاری می کنند.