ترک ریتالین

ریتالین در ابتدا برای درمان افسردگی، خواب آلودگی در طول روز و سندرم خستگی مزمن تولید و به داروخانه ها عرضه شد. پس از مدتی مشخص شد که از این دارو می توان برای بیماری اختلال بیش فعالی و کم توجهی (ADHD) کودکان نیز استفاده کرد. پس از گذشت مدتی افراد فهمیدند که قرص ریتالین نیز مانند یک ماده روانگردان عمل می کند و خواصی شبیه به آمفتامین یا همان قرص اکستازی دارد.
ریتالین اگر در دوز درمانی و طبق دستور پزشک مصرف شود، فرد مصرف کننده را دچار اعتیاد نمی کند. با این حال افرادی که برای تجربه سرخوشی، بهبود عملکرد تحصیلی، کاهش وزن و شب بیداری به سوءمصرف ریتالین روی می‌آورند، در دام اعتیاد گرفتار می شوند. برنامه ترک اعتیاد ریتالین را باید از پزشک متخصص ترک دریافت کرد تا موجب آسیب رسانی به بدن نشود؛ زیرا سوءمصرف ریتالین، به ویژه در مقادیر بالا علاوه بر اعتیاد باعث وابستگی جسمی نیز می شود. به همین دلیل باید بر طبق یک برنامه و روند درمانی درست پیش رفت تا بتوان از آسیب ها و خطرات احتمالی جلوگیری کرد.
در کلینیک ترک اعتیاد نگین از لحظه بستری شدن مراجعه کنندگان، شروع روند درمانی و انجام فرآیند سم زدایی تا ترک کامل اعتیاد به ریتالین و برنامه ریزی برای مراقبت‌ های پس از ترخیص در کنار بیماران هستند. برای کسب اطلاعات دقیق برای مراجعه به کلینیک و برنامه های ترک اعتیاد و برگشت به زندگی سالم توسط این مرکز همین امروز با ما تماس بگیرید.

ترک ریتالین

ریتالین چیست؟

ریتالین نام تجاری یک داروی تجویزی با نام علمی متیل فنیدات است. ریتالین به عنوان یک محرک سیستم عصبی مرکزی، بیشتر بخاطر درمان اختلال نقص توجه بیش فعالی (ADHD) و حمله خواب (نارکولپسی) تجویز می شود. از دیگر نام های تجاری متیل فنیدات می توان به کنسرتا و بیفنتین اشاره کرد. ریتالین اغلب برای بهبود کارآیی، کاهش خواب و ایجاد سرخوشی مورد استفاده قرار می گیرد. به همین دلیل متأسفانه این ماده به عنوان تقویت کننده حافظه و تسهیل کننده یادگیری توسط دانشجویان و جوانان در موقع امتحانات و همچنین توسط رانندگان کامیون که خواهان بیداری و توجه طولانی مدت هستند، مورد سوء مصرف قرار می گیرد. همچنین به علت اینکه آمفتامین باعث بی اشتهایی می شود، برخی افراد از انواع آن به صورت خودسرانه در درمان چاقی استفاده می کنند.
ریتالین یک محرک سیستم عصبی مرکزی است. این ماده می تواند با تحریک مواد شیمیایی مغز مانند دوپامین یا نوراپی نفرین، یعنی مواد شیمیایی مرتبط با کنترل و توجه، کار می کند. دوپامین همچنین ارتباطات قوی با لذت و پاداش دارد. نوراپی نفرین برای آماده شدن برای عمل، مغز و بدن را بسیج می کند و درگیر جنگ یا گریز می شود.

آیا ریتالین اعتیاد آور است؟

آیا ریتالین اعتیاد آور است؟

مصرف خارج از تجویز پزشک این محرک باعث می شود تا مصرف کنندگان به علت عدم درک صحیح خستگی و نیاز به استراحت، دچار کم خوابی غیر طبیعی شده و بتوانند بازه ی زمانی زیادی را بیدار باشند. متاسفانه این ویژگی باعث شده تا بسیاری از دانشجویان و دانش آموزان در زمان امتحانات برای مطالعه بیشتر و مقابله با خواب خود اقدام به مصرف ریتالین کنند، به همین جهت است که بسیاری از محرک به عنوان “قرص شب امتحان” یاد می کنند.

10 نشانه وابستگی به ریتالین

بسیاری از افرادی که بدون تجویز پزشک شروع به استفاده از داروی ریتالین می کنند، از عواقب و عوارض این دارو اطلاعات درستی ندارند و به ذهنشان هم خطور نمی کند که ممکن است به این دارو معتاد شوند. در این قسمت از مطلب قصد داریم تا به 10 نشانه قوی وابستگی به ریتالین اشاره کنیم تا اگر خود یا اطرافیانتان ریتالین مصرف می کنید و دچار این علائم شده اید، به پزشک متخصص برای ترک ریتالین مراجعه کنید.
کلینیک ترک اعتیاد نگین با داشتن روانپزشک، روانشناس و مشاور متخصص در این زمینه برای ترک اعتیاد به ریتالین و تنظیم برنامه خواب به شما کمک می کند.
اگر افراد بدون توجه به توصیه پزشک به مصرف بی رویه ریتالین بپردازند، با گذشت زمان به این دارو اعتیاد پیدا می کنند و به دنبال راهی برای کاهش و ترک این مواد هستند. 10 نشانه وابستگی به ریتالین :
1. اضطراب
2. تحریک پذیری
3. بی خوابی
4. افسرگی
5. کاهش اشتها، سوء تغذیه و کاهش وزن
6. افزاش ضربان قلب و فشار خون
7. تپش قلب
8. اختلال حرکتی نظیر تیک، احساس حرکات حشرات در زیر پوست مانند علائم مصرف بالای کوکائین
9. ایجاد وابستگی جسمی و روانی
10. حرکات شبیه به توده ای و دیسکینزی
در صورتی که ریتالین مصرف می کنید و دچار هر یک از این علائم شده اید، به یک پزشک متخصص مراجعه نموده و برای ترک ریتالین از او کمک بخواهید. ترک ریتالین را بصورت خودسر و ناگهانی انجام ندهید، زیرا بدن شما از لحاظ جسمی به آن وابسته شده و در صورت ترک ناگهانی، دچار اختلال و بروز مشکلات مختلفی می شود.

روند ترک ریتالین

روند ترک ریتالین

برای ترک ریتالین، روش های مختلفی از جمله روش رفتار درمانی، نظارت بر خود و طوفان فکری وجود دارد. با مراجعه به کلینیک ترک اعتیاد، پزشک متخصص با بررسی وضعیت شما بهترین روشی را که برایتان مناسب است، تشخیص داده و مراحل درمانی برایتان آغاز می شود.

مدت زمان ترک ریتالین

مدت زمان تحمل علائم ناشی از قطع مصرف ریتالین تحت تاثیر عامل های مختلفی قرار دارد که از مهم ترین آنها می توان به مدت زمان سوءمصرف دارو و دوز معمول مصرف دارو اشاره کرد.
وقتی اثر دارو از بین می رود، خماری ریتالین با یک حمله آنی شروع می شود. اکثر بیماران ظرف یک تا سه روز با خستگی، ولع غیرقابل کنترل به مصرف دوباره، حالت تهوع، آشفتگی و نوسانات خلقی مواجه می شوند. علائمی مانند افسردگی، خستگی شدید، اختلالات خواب و افزایش اشتها بعد از سپری شدن سه روز و ظرف هفته اول شروع می شود. هفته دوم ترک ریتالین با استمرار علائمی مانند اضطراب، افسردگی و خستگی ادامه پیدا می کند. انتظار می رود این علائم در آغاز هفته سوم کاهش پیدا کند؛ حال جسمی و روحی اغلب بیماران در هفته چهارم بهتر می شود. البته علائم برخی بیماران تا چند ماه ادامه دارد، به خصوص اگر مقادیر زیادی ریتالین را برای مدت طولانی مصرف کرده باشند.

عوارض مصرف ریتالین

عوارض مصرف ریتالین

همانطور که گفتیم ریتالین دارویی محرک است و در کنار سایر دیگر مواد مخدری مانند هروئین، حشیش و ... طبقه بندی می شود. کاملا مشخص است که مصرف خارج از رویه یک ماده خارجی می تواند عوارض جبران ناپذیری برای مصرف کننده داشته باشد که در ادامه مطلب به بررسی برخی از این عوارض خواهیم پرداخت. یکی از عوارض اولیه اعتیاد به ریتالین، پرخاشگری است؛ وقتی فرد با مصرف سوءمصرف ریتالین خوابش کم می شود، اعصاب او ضعیف شده و دچار پرخاشگری می شود. همچنین سیستم عصبی فرد به شدت حساس شده و دچار تحریک پذیری می شود. پس از گذشت مدتی فرد معتاد به ریتالین دچار اختلالات بینایی شده و همیشه درگیر سرگیجه و سردرد است.
فرد معتاد به ریتالین پس از گذشت مدت زمانی دچار حرکات غیر ارادی عضلات می شود. بیماری های قلبی و کبدی تنها دو مورد از بیماری هایی است که اعتیاد به ریتالین باعث آن می شود. حالت تهوع و استفراغ متعدد، بی اشتهایی و کاهش وزن شدید، نوسانات خلقی و افکار غیرطبیعی، کاهش قدرت یادگیری و تنبلی مغز، برهم ریختگی ریتم قلبی و افزایش فشارخون و بی حسی و زخم‌های غیرمعمول بر روی دست و پا از دیگر عوارضی است که اعتیاد به ریتالین ایجاد می کند.
مواردی که به معرفی آنها پرداختیم تنها بخشی از عوارض مصرف غیراصولی این دارو است و مصرف غیر اصولی این دارو می تواند عوارض شدیدتری برای مصرف کننده به همراه داشته باشد.

ترک اعتیاد ریتالین در کلینیک ترک اعتیاد نگین

روش ترک ریتالین چگونه است؟

سه روش اصلی و کلی برای ترک ریتالین شناخته شده است که بیشترین تاثیر را تا به امروز از این روش ها برای ترک ریتالین دیده اند که در ادامه توضیحات کاملی در رابطه با این روش ها برای شما می دهیم. 

  • رفتار درمانی شناختی

این روش با نام CBT نیز شناخته می شود. عده ای این روش را با کمک گرفتن از یک متخصص پیش می برند و عده ای خود دست بکار می شوند. این روش در کنترل ولع به مصرف بسیار کمک کننده است. رفتار درمانی شناختی شامل مراحل نظارت بر خود و طوفان فکری است. 

نظارت بر خود: در این روش لازم است تا شما لیستی اعم از وسایل، افراد یا مکان هایی که شما را وسوسه می کنند تهیه کنید. اینکار به شما کمک می کند تا به عوامل وسوه شناخت پیدا کنید و با آگاهی بیشتری آن موارد را از خود دور کنید. 

طوفان فکری: در این بخش به یافتن راه هایی برای جلوگیری از عوامل محرک است یا یافتن راهی برای پذیرش آن عوامل در صورتی که امکان حذف آن ها نیست. یکی از راه های مقابله می تواند حضور یک شریک هوشیار باشد که مراقب است شما در موقعیت های وسوسه انگیز قرار نگیرید و یا سرگرمی هایی برای شما مهیا می کند تا فکر شما از وسوسه مصرف دور شود. 

  • ذهن آگاهی 

 یکی دیگر از روش های کنترل ذهن برای منع مصرف ریتالین ذهن آگاهی یا مراقبه است. هدف از مراقبه رها کردن افکار خود و عمیق شدن در لحظه است. با چند دقیقه مدیتیشن در روز آرامشتان بیشتر می شود و کنترل بر ذهن شما آسان تر امکان پذیر است. 

  • EADS

بعد از گذراندن مراحل بالا اگر همچنان درگیر ترک ریتالین هستید ما به شما EADS را توصیه می کنیم. این روش شامل یک سری مراحل است که در زیر آن ها را توصیف می کنیم.

تاخیر: در این مرحله دقیقا زمانی که احساس نیاز می کنید به مدت 10 الی 15 دقیقه خود را به فعالیت دیگری به صورت آگاهانه مشغول کنید. مثل تماشای تلوزیون، ورزش، تماس و صحبت با یک دوست و از این قبیل سرگرمی ها. اگر بعد از 15 دقیقه همچنان احساس نیاز می کنید یعنی شما همچنان در معرض خطر هستید. 

فرار: اگر امکانش را دارید محیطی که شرایط وسوسه را در شما مهیا می کند؛ ترک کرده و به محل دیگری بروید. 

پذیرش: وسوسه و نیاز به مصرف خود را بپذیرید و بدانید که این مرحله بخشی از ترک است. بسیاری از افراد با مقاومت شدید و فشاری که برای مقاومت در برابر وسوسه به مغز خود می آورند میل به مصرف را در خود تشدید می کنند. اما وقتی بپذیرید که این حس و حال بخشی از روند دوره بازیابی است و حس و حال شما کاملا طبیعی است؛ گذراندن این دوران برای شما ساده تر می شود. 

اما در پایان لازم به ذکر است که هیچ راهی بهتر از مراجعه به یک کلینیک معتبر با کادری حرفه ای نیست. کلینیک ترک اعتیاد نگین یکی از کلینیک های با سابقه در زمینه کمک به معتادان است که شما می توانید با تماس با شماره های درج شده در سایت با کارشناسان این مجموعه در ارتباط باشید. 

روش ترک ریتالین چگونه است؟

ترک اعتیاد ریتالین در کلینیک ترک اعتیاد نگین

برای ترک اعتیاد بستری ریتالین بهترین کار این است که بیمار به صورت شبانه روزی در یک کلینیک معتبر و دارای مجوز زیر نظر باشد. روند درمانی اصلی به صورت معمول بعد از سم زدایی سریع شروع می شود. سم زدایی یکی از بهترین روش هایی است که برای بیماران دچار اعتیاد شدید استفاده می شود. مدت زمان معمول بستری در کلینیک ترک اعتیاد نگین، 2 الی 3 هفته است؛ البته که این مدت با توجه به موارد مختلفی مانند قدرت بدنی فرد بیمار، مدت زمان مصرف مواد مخدر، میزان اعتیاد، دوز مصرفی و ... کوتاه تر یا طولانی تر می شود. برنامه های بازپروری و ترک اعتیاد بستری در کلینیک ترک اعتیاد نگین شامل درمان های روانشناسی، برنامه های گروه درمانی یا ترکیبی از رویکردهای مختلف است. در این راستا از کمک متخصصان، روانپزشکان و کادر درمان بهره می گیرد و از امکانات رفاهی مختلفی نیز برخوردار است. ترک اعتیاد ریتالین بصورت بستری که در کلینیک ترک اعتیاد نگین انجام می شود، معمولا بهترین گزینه برای افراد زیر است:
1. بیماران دچار اعتیاد شدید به ریتالین
2. افرادی که به چند ماده مخدر یا محرک اعتیاد دارند.
3. بیمارانی که روش های درمان دیگر برای ترک را امتحان کرد ‌اند، اما نتیجه ای نگرفته اند و موفق به ترک اعتیاد نشده اند.
4. افرادی که علاوه بر اعتیاد دچار مشکلات سلامت روان نیز هستند و در واقع در اثر همین عارضه های روانی به اعتیاد گرایش پیدا کرده‌ اند.

در صورتی که تجربه ترک ریتالین دارید در نظرات با ما در میان بگذارید. کارشناسان کلینیک ترک اعتیاد نگین تمامی نظرات شما را دنبال کرده و به سوالات شما پاسخ می دهند.

نوشتن دیدگاه

سوالات متداول ترک ریتالین

از نشانه های اعتیاد به ریتالین چیست؟

 اضطراب، تحریک پذیری، بی خوابی،  افسرگی، کاهش اشتها، سوء تغذیه و کاهش وزن و بسیاری موارد دیگر را می توان نشانه های اعتیاد به ریتالین دانست. 

علائم جسمی و روحی دوران ترک ریتالین چه چیزهایی است؟

در هنگام ترک ریتالین به خصوص در روزهای اول شما با علائم جسمی و روحی همچون خستگی، ولع غیرقابل کنترل به مصرف دوباره، حالت تهوع، آشفتگی و نوسانات خلقی دست و پنجه نرم می کنید. 

بهترین راه ترک ریتالین چیست؟

بهترین راه ترک هر ماده اعتیاد آوری مراجعه به کلینیک معتبر ترک اعتیاد و تحت نظر پزشک متخصص بودن است. کلینیک نگین یکی از مجموعه هایی است که با کادر و عملکردی حرفه ای، سابقه مثبتی از ترک معتادان به دست آورده اند. 

در بیمارستان ما با بهترین کیفیت اعتیاد خود را ترک کنید پرسنل مرکز ترک اعتیاد نگین صبورانه شما را در مراحل ترک کردن این بیماری یاری می کنند.