هنگامی که برای یک سردرد ساده یا برای مواردی از این قبیل دست به مصرف قرص می زنیم، فکرش را هم نمی کنیم که یک روزی ممکن است به چنین چیزی اعتیاد پیدا کنیم. متاسفانه استفاده غیر اصولی و افراطی ما از قرص ها برای درمان بیماری ها باعث ایجاد مشکلات مختلفی می شود.
قرص چیست؟
قرص شکلی از دارو به صورت جامد است که با فشرده کردن گرده ها و ریزدانه ها به وجود می آید. قرص ها اشکال و گونه های مختلفی دارند که با توجه به کاربرد و محل باز شدن آنها ساخته می شود.
چرا به قرص معتاد می شویم؟
اعتیاد به قرص از آن دسته از اعتیادهایی است که فرد فکرش را هم نمی کند، درگیر آن شده است. در هنگام مصرف برخی از قرص ها مصرف کننده پس از گذشت مدتی، می فهمد که به قرص اعتیاد پیدا کرده است. او هم از لحاظ روحی و هم از لحاظ جسمی به قرص مصرفی وابسته می شود و در صورت عدم مصرف علائم خفیفی از خماری را دارد.
بدن شخص پس از گذشت مدتی به دوز مصرفی قرص، عادت می کند و فرد برای اینکه از شر این کلافگی و خستگی راحت شود، دوز مصرفی را افزایش می دهد. گاهی اوقات در اثر زیاده روی فرد دچار مسمومیت شده یا حتی اوردوز هم می کند. اعتیاد به مسکن ها معمول ترین نوع اعتیاد در بین قرص هاست.
داروها و قرص های اعتیادآور
قرص های اعتیادآور دسته بندی های مختلفی دارند؛ برخی از آنها، مسکن های معمولی است که برای رفع سردرد و دل درد مصرف می شود، و برخی از آنها که مسکن های قوی تری هستند، برای مواردی همچون جراحی ها یا حتی ترک مواد مخدر استفاده می شوند. این دسته بندی ها عبارتند از:
- مسکن ها
مسکن های اعتیادآور عبارتند از:
- کدئین
کدئین این از آن دست قرص هایی است که روزانه در تعداد زیاد مصرف می شود. فرد موقع مصرف آن هیچگاه فکر نمیکند که ممکن است به آن اعتیاد پیدا کند. اگر فرد به طور اتفاقی اقدام به مصرف کدئین همراه با مخدر های دیگر یا الکل کند امکان بروز مشکلات حاد تنفسی یا حتی مرگ وجود دارد.
- مرفین
مورفین از آن دست مسکن هایی است که برای درد های شدید و طولانی مدت استفاده می شود. قرص مرفین از مخدر تریاک گرفته می شود پس از استفاده بی رویه از آن اعتیاد را به همراه دارد.
- فنتانیل
فنتانیل یک مسکن مصنوعی است که در آزمایشگاه ها تولید می شود. این قرص عملکرد قوی تری نسبت به مورفین دارد پس به همان میزان خاصیت معتاد کنندگی دارد.
- اکسی کدون
اکسی کدون برای قطع کردن درد و تاب آوری بیمار تجویز داده میشود این قرص باید زیر نظر پزشک تجویز و مصرف شود.
- بنزودیازپین ها
بنزودیازپین ها این قرص ها برای اختلالات خواب و مشکلات اضطراب تجویز میشود مصرف بی رویه و خودسرانه این قرس باعث بروز مشکلاتی و اعتیاد می شود. این قرص در دوزهای مختلف و با نام های متفاوت به بازار عرضه می شود؛ برخی از این اسامی عبارتند از:
- کلردیازپوکساید
- کلونازپام
- دیازپام
- لورازپام
خدمات درمانی کلینیک ترک اعتیاد نگین برای قرص چیست؟
کلینیک ترک اعتیاد نگین روش های مختلف و کاملا علمی ای را برای ترک اعتیاد به قرص ها دارد. در این مرکز در وهله اول بیمار، به صورت کامل ویزیت می شود و تحت نظر پزشک و روانپزشک قرار می گیرد. اگر نیاز به بستری بود، پرونده فرد تشکیل می شود. بستری برای ترک اعتیاد به قرص، مانند دیگر اعتیادها نیاز به بستری طولانی مدت ندارد و فرد پس از حداکثر، 7 روز درمان می شود.
در کلینیک ترک اعتیاد نگین تمام متخصصان مورد نیاز اعم از: پزشکان، روانشناسان، روانپزشکان، پرستاران، متخصصان علوم اعصاب شناختی و پزشکان متخصص قلب، ریه، عفونی به صورت شبانه روزی در مرکز حضور دارند و روند درمان تک تک بیماران را زیر نظر دارند. علاوه بر این، کلینیک نگین دارای بهترین و به روزترین امکانات مورد نیاز انواع روش های ترک به مواد مخدر مختلف نیز هست.