ترک اعتیاد کلونازپام

بسیاری از افرادی که اقدام به ترک اعتیاد می کنند، به خاطر درد ناشی از این کار مجبورند داروهای کمکی مصرف کنند. برخی از این داروها ممکن است آنها را وابسته کند.
کلونازپام یکی از این داروها است که جزو قرص های خواب آور محسوب شده و در مواقع ترک هروئین به بیماران تجویز می شود. اما مصرف بیش از اندازه این قرص می تواند فرد را معتاد کند.

آیا کلونازپام اعتیاد آور است؟

مصرف کلونازپام برای 1 الی 2 بار منعی ندارد. اما متاسفانه معتادان به هروئین برای جایگزین کردن هروئین از این قرص استفاده می کنند.
این قرص با تاثیر مستقیمی که روی سیستم عصبی مرکزی افراد می گذارد موجب اختلالات شدید در فرد شده و عوارض شدیدی را به همراه دارد. از مهمترین عوارض مصرف این قرص می توان به موارد زیر اشاره کرد:

عوارض مصرف کلونازپام 

  • درد عضلانی
  • حساسیت های پوستی
  • اختلالات تنفسی
  • اختلالات دیداری
  • سرگیجه
  • تکرر ادرار و ...

در صورت تداوم مصرف کلونازپام فرد دچار خواب آلودگی شدید شده و به فراموشی مبتلا می شود.

راه های ترک کلونازپام

روش های زیادی برای ترک کلونازپام وجود ندارد. تنها راه این است که فرد مصرف آن را به طور دائم قطع کند. از آنجایی که اعتیاد به کلونازپام شباهت زیادی به اعتیاد به هروئین دارد، بهتر است فرد فرایند درمان را در کلینیک و تحت نظر پزشک انجام دهد.
معمولا 10 الی 14 روز طول می کشد تا تاثیرات این قرص از بدن فرد خارج شود. اما عوارض مصرف آن ممکن است تا ماه ها در بدن بیمار باقی بماند.

ترک کلونازپام در خانه

متاسفانه معضل خوددرمانی در جامعه ما رواج پیدا کرده است. به گونه ای که بسیاری از افراد هر درد یا بیماری‌ را یک مشکل کوچک پنداشته و اقدام به خود درمانی می کند.
باید گفت که اعتیاد چیزی نیست که در خانه درمان شود. در طول ترک اعتیاد ممکن است فرد دچار توهم و تشنج شود. از این رو فرایند ترک اعتیاد چه به مواد مخدر چه به قرص باید در کلینک و زیر نظر پزشک صورت گیرد.
کلینیک های مختلفی برای ترک اعتیاد وجود دارند که تنها باید به مواردی اعتماد کرد که پروانه مجاز از وزارت بهداشت داشته باشند. متاسفانه برخی از مراکز ترک اعتیاد به دلیل نداشتن استانداردهای لازم برای بیماران مشکلاتی را فراهم می کنند.

جایگزین قرص کلونازپام

گفتنی است که در حال حاضر هیچ جایگزینی برای قرص کلونازپام وجود ندارد. بنابراین تمام تجویزهایی که برای این دارو صورت می گیرد صحت نداشته و نباید گول هیچ کدام را خورد.
برخی از افراد سودجو قصد دارند تا با تجویز داروهایی نظیر دیازپام و لورازپام آنها را جایگزین قرص کلونازپام جا بزنند. این کار تنها یک راه درآمدزایی بوده و نباید به آن اعتنا کرد.

عوارض ترک ناگهانی قرص کلونازپام

پس از بررسی های انجام شده مشخص شده است که ترک ناگهانی قرص کلونازپام باعث بروز عوارض زیر می شود:

  • اضطراب و نگرانی شدید
  • تشنج و رعشه
  • بی خوابی
  • حملات پنیک
  • لرزش دست و گرفتگی های عضلات شکم و معده
  • تحریک پذیری شدید
  • آلرژی
  • مشکلات اعصاب و روانی زیاد
دیدگاه‌ها  
سلام و درود
متأسفم که با چنین شرایط سختی روبرو هستید. متوجه‌ام که ترک این داروها و مقابله با عوارض جانبی آنها بسیار دشوار است و نیاز به حمایت و مشاوره حرفه‌ای دارید.
پیشنهاد می‌کنم هرچه سریع‌تر با پزشک یا مشاور متخصص کلینیک نگین صحبت کنید. آنها می‌توانند به شما در مدیریت اضطراب و افکار منفی کمک کنند و برنامه‌ای مناسب برای بهبودی شما ارائه دهند. همچنین، توجه به سلامت روان و دریافت حمایت از خانواده و دوستان می‌تواند مفید باشد.
در صورت نیاز به هرگونه راهنمایی با کلینیک نگین تماس بگیرید، ما در تمامی مراحل ترک اعتیاد شما را یاری می کنیم
امیدوارم به زودی وضعیت شما بهبود یابد و آرامش بیشتری پیدا کنید.
با آرزوی سلامتی و بهبودی شما
من دو سه ماه استفاده کردم تا اینکه دیدم حتی با این قرص هم خوابم نمی بره الان که نمی‌خورم افکار خود کشی تمام گذشته ام از جلو چشام رد میشه اضطراب شدید ینی باورتون نمیشه از صد تا مواد بدتره چون نیمه عمرش هم زیاده شما هر شب میخوری و تاثیراتش روی هم انباشته میشه
ودراخر حتما یک نفرصبور درکنارخود داشته باشید چون درد عضلانی در روز دوم تا روز چهارم و پنجم وجود داره و شاید بیشتر ودرهنگام بی‌قراری از فرد کنارتون بخواهید کتف های شما و پاهای شمارو ماساژ دهد تا شما آروم بگیرید ودرهنگام اضطراب فقط در دو و پنجمین روز از قرص فشار استفاده کنید تا شما و آماده و مهیا برای فشار روحی آن کند و در روز پنجم از هیچ قرصی استفاده نکنید چون هرق صبر استفاده بشه بدن ومغز شما گیج خواهد شد شد و مواظب افت فشار وافت قند خون باشید وچون شما نمی فهمید علت از کجاست اظطراب شما بیشتر خواهد شد
ادامه تجربه ام ...در هنگام ترک اگه از نیکوتین استفاده نکنید مثل تنباکو ودلیلش افزایش فشارخون ایجاد خواهد شد و هرچه تپش قلب بیشتر بشه اضطراب بیشتر خواهد شد و رضمن هنگام بیدار شدن از خواب دچار منگی واظطراب خواهید شد واین بدان معنی هست که آغاز سم زدایی درحال انجام شدن هست و مهم تر اینه که مغز وقلب شما معنی سم زدایی در موقع اضطراب درک نخواهد کرد و مقاومت و صبرشما باید بیشتر از ترک مواد مخدر باشد
بدترین زمان ترک کلونازپام از آخرین دوز مصرفی که چه شب بوده و چه چندین بار در روز ،.میخوام بگم که در همون ساعات شروع به اضطراب لرزش .وحشت و تمام دوران خاطرات تلخ و گذشته جلوی چشم شما رژه خواهد رفت ولی نگرانی نیست چون هرچه از ناز برای فراموش کردن خاطرات تلخ استفاده شده با شدت دوچندان در همون ساعات به محض آغاز سم زدایی درذهن شما نقش می بنده که باعث اضطراب و وحشت خواهد شد .کسانی که اولین مرحله ترک هستن شاید درجا بزنند
هرچه بیشتر کلوناز مصرف کرده باشی شدت ترک اون بیشتره ..امکان تشنج .توهم .فشارخون بالا وهذیان وجود داره .خواهشاً سرخود کلونازپام رو ترک نکنید چون امکان خودکشی و منزوی شدن دراون وجود داره و تاکید می کنم قبل از تصمیم به ترک یا در بیمارستان و یا خانواده رو در جریان این امر بزارید .از تجربه ترک خودم گفتم
هیچگاه کلوناز رو یکباره ترک نکنید .به مرور با کاهش مصرف اونو کنار بزارید و حتما اینو تاکید می کنم که قبل از ترک حتما با عوارض جانبی ترک آگاهی داشته باشید .چون بدون شک در اولین تجربه ترک امکان آسیب زدن به خود وجود داره
من با کلونازپام مصرف هروئینم کم شده ولی قطع نشده روزی چندتا هم قرص میخورم الان باید چجوری ادامه بدم؟
-2
شوهرم هرچی کلونارپامو ترک کرده بازم برمیگرده میگه این قرصه عوارض و اعتیاد نداره باید چجوری راضیش کنم کامل بذاره کنار؟
شوهر من این قرصو توی آبش حل میکنه و میخوره میگه اینجوری اعتیاد نمیاره راست میگه؟
اینکه کلونازپام 1میلی گرم بخوریم یا 2 میلی گرم فرقی میکنه؟
موسسه شما برای کلونازپامم بستری میکنه؟ میخوام پسرمو بیارم
من بخاطر اضطراب چند ساله کلونازپام میخورم؟ یعنی منم بهش معتاد شدم؟؟؟؟؟؟ دکتر برام تجویز کرده بود
+2
سلام واقعا خنده آور است چرا قرصی را در کشور تجویز می کنند که اینقدر عوارض دارد و بعد بیماران برای ترکش کلی مکافات بکشند
نوشتن دیدگاه

سوالات متداول - ترک اعتیاد کلونازپام

علائم ترک کلونازپام چیست؟

- گرفتگی عضلات شکم

- ترس از موقعیت های که فرار از آن دشوار است

- اضطراب

- تنش عضلانی

- سفت شدن سینه ها

-ضربان قلب سریع

- عرق کردن

- لرزش دست ها

- تاری دید

- مشکلات تمرکز

- سرگیجه

- درد صورت و گردن

آیا ترک کلونازپام می‌تواند باعث آسیب جدی شود؟

آثار ترک کلونازپام می‌تواند در عرض یک هفته پس از قطع دارو شروع شود و تا چند ماه طول بکشد و از جمله آسیب های جدی آن سردرگمی ذهنی و احساسی است. برای ترک بی خطر این دارو باید از پزشک متخصص کمک بگیرید.

چه افرادی به کلونازپام اعتیاد دارند؟

به کلونازپام نباید مدت طولانی اعتماد کرد. زمانی که از این دارو در مدت کوتاهی مثلا کمتر از دو هفته استفاده می‌شود، ایمن ترین است. اگر افراد برای مدت طولانی تری از این دارو مصرف کنند و یا سوء مصرف داشته باشند و برخی از علائم اعتیاد را نشان دهند، احتمالا به آن وابسته شده اند.

در بیمارستان ما با بهترین کیفیت اعتیاد خود را ترک کنید پرسنل مرکز ترک اعتیاد نگین صبورانه شما را در مراحل ترک کردن این بیماری یاری می کنند.