ترک اعتیاد حشیش
ترک اعتیاد حشیش

اعتیاد به حشیش بیشتر از اینکه یک بیماری جسمی باشد، یک بیماری روانی است. این بدان معنی است که مصرف حشیش بیشتر روی مغز و روان افراد تاثیر می گذارد بنابراین ترک اعتیاد حشیش ضروری است. مصرف طولانی مدت این ماده مخدر روانگردان باعث ضرر های جبران ناپذیری می شود. ولی ما امروز قصد نداریم در مورد مضرات حشیش که با نام های سیگاری و گاها جرس نیز آنرا می شناسند حرف بزنیم؛ ما امروز می خواهیم به شما کمک کنیم که این ماده ی مخدر را ترک کنید و حرف زدن در این خصوص را کنار بگذارید. چون گفتن این که امروز آخرین روزی است که میکشم و این دفعه آخرین دفعه است یعنی مصرف دوباره در فردای آن روز.

حشیش چیست؟

"حش" ، که مخفف حشیش است ، نوع قوی تری از گیاه کانابیس (شاهدانه) است که برای تهیه ماری جوانا نیز استفاده می شود. حشیش از صمغ گیاه شاهدانه بدست می آید (ماری جوانا یا گل از برگ های گیاه کانابیس بدست می آید). این گیاه حاوی ماده شیمیایی دلتا -9-تتراهیدروکانابینول (THC) و سایر مواد شیمیایی است که باعث تغییر در ذهن افراد می شود. حشیش را می توان در غذا ریخت، بخار کرد یا مثل سیگار کشید.

حشیش چیست؟

ترک حشیش چه عوارضی دارد

همانطور که هنگام مصرف حشیش شما علائم مصرف حشیش را در افراد مشاهده خواهید کرد هنگام ترک یک ماده مخدر نیز علائمی را خواهید دید. ترک حشیش موجب بروز عوارضی در وضعیت جسمانی و روحی فرد می گردد که در این بخشبه آن ها اشاره کرده و به صورت مفصل صحبت می کنیم.

1- نشانه های فیزیکی بعد از ترک حشیش

به طور متوسط بین 6 تا 12 هفته طول می کشد که بدن فرد مصرف کننده سم زدایی شود. یکی از حیاتی ترین قسمت های ترک حشیش 12 روز اول است؛ چرا که احتمال بازگشت به اعتیاد برای افرادی که ترک کردند بالاست. که معمولا دلیل بازگشت به اعتیاد تحمل نکردن عوارض مصرف است، اما نگران نباشید، این علائم گذرا است و تمام می شود.از جمله عوارض جسمی ترک حشیش در روز های اول می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عرق سرد
  • درد گرفتن عضلات و مفصل ها
  • سردرد
  • اختلال در خواب و کم خوابی
  • کاهش اشتها و غذا نخوردن
  • کلافه بودن و بی قرار بودن
  • اضطراب
  • ولع مصرف مواد مخدر
  • تحریک پذیری
  • درد شکم
  • لرزش
  • تعریق
  • تب

در این بازه زمانی میزان بازده فردی که ترک کرده کاهش پیدا می کند، دلیل آنهم این است که آن شخص همیشه در فکر مصرف دوباره است، بهترین پیشنهاد در چنین شرایطی فکر کردن به افراد و چیز هایی است که دوست دارید و به شما انگیزه می دهند تا پاک بمانید. درد جسمانی ناشی از ترک حشیش تقریبا 12 روز ماندگاری دارد و بعد از بین می رود. 

 ترک حشیش چه عوارضی دارد

2- اثرات روانی بعد از ترک حشیش

بعد 12 روز، تأثیرات روانی به دلیل ترک اعتیاد به حشیش کم کم شروع می شود، در این حالات شخص به خودش احساسات منفی دارد، به عنوان مثال می توان از ناتوانی در انجام کارها، ناراحتی و عصبانی شدن نام برد. در این مدت که حدودا سه هفته طول می کشد شخص ترک کننده از شخصیت واقعی خود دور می شود. نکاتی که فرد در این مرحله باید بداند این است که:

ممکن است دارای متعادل نبودن احساسات، هجوم افکار خوب و بد و تغییر فاز ناگهانی باشد

در انجام امور روزمره مشکل داشته باشد (ولی باید در نظر داشته باشید که این مشکلات کم کم رو به بهبودی می روند، که البته این مورد هم به تلاش شما بستگی دارد.)

به دلیل فشار روانی و اختلالات ایجاد شده در احساسات فرد، در این مرحله نیز امکان بازگشت به مصرف وجود دارد (راه حل این مشکل این است که با متخصصان و روانشناس هاست، صحبت با چنین افرادی به شما آگاه لازم برای مقابله با مشکلات و سختی های این دوره و به کارگیری راهکار های ارائه شده توسط آنهاست) 

3- علائم روانی و اجتماعی بعد از ترک حشیش (بلوغ)

از آنجایی که در قدم قبل اعلام کردیم که یکی از علائم ترک حشیشی ایجاد شدن یک شخصیت دروغی در فرد است، در این مرحله بعد از تقریبا 3 هفته نشانه های این شخصیت دروغی کم کم ناپدید شده و فرد باید به دنبال شخصیت حقیقی خود بگردد. راهکارهای زیر می تواند در گذراندن این مرحله مفید و موثر باشد:

  • افکار خود را در زمان حال با زمانی که اعتیاد داشته اید مقایسه کنید.
  • هدف داشته باشید، به یاد داشته باشید که یک تیر بدون هدف در میان راه سقوط خواهد کرد و یا به نقطه مطلوبی نخواهد رسید؛ پس هدفمند باشید.
  • از حل مشکلات به روش های قدیمی پرهیز کنید و با استفاده از خلاقیت خود راه های جدید خلق کنید
  • به یاد داشته باشید که دنیا هنوز هدایای خود را پیشکش شما نکرده است، یا حق و حقوقی دارید که باید از روزگار پس بگیرید.

عوامل که در این مرحله ممکن است شما را به سمت مصرف دوباره ببرد:

  • ناامیدی از روند درمان
  • با خام بودن خود روبرو شدن
  • به اشتباه فکر کنید که تنها راه حل مشکلاتتان مصرف دوباره است. 

ترک حشیش چه عوارضی دارد

بهترین روش ترک حشیش

ابتدایی ترین چیزی که لازم است تا بدانید این است که حشیش در وهله اول وابستگی روانی برای فرد مصرف کننده ایجاد می کند تا وابستگی فیزیکی. به همین دلیل عموم افرادی که موفق به ترک حشیش شده اند بر این موضوع اتفاق نظر داشتند که کمک کننده ترین روش برای ترک شرکت در جلسات درمانی ترک اعتیاد است. جلسات گروهی و فردی ترک اعتیاد کمک می کند تا حال روحی افراد تغییر کند، بتوانند در رابطه با افکار و حال روحی خود با دیگران صحبت کنند و بخش زیادی از فشار روانی ترک را سبک کنند. در این جلسات نه تنها افراد می توانند صحبت کنند و راهنمایی های لازم برای راحت تر گذراندن این دوران را نیز دریافت کنند بلکه با حضور در این جلسات متوجه می شوند که خود تنها در این مسیر نیستند و افرادی مشابه با شرایط آن ها نیز وجود دارند و همین موضوع دلگرمی ای برای ادامه مسیر است. 

بهترین روش ترک حشیش

ترک حشیش با دارو

بسیاری از افراد تصور می کنند که می توان حشیش را با مصرف داروهایی همچون متادون و ب2 ترک کرد. به همین دلیل بسیاری از مواقع افراد برای ترک حشیش بدون مشورت و تجویز پزشک مصرف این داروها را به صورت خودمختار شروع می کنند. اما غافل از اینکه نه تنها مصرف خودسر این داروها می تواند خطرات جانی برای آن ها داشته باشد بلکه خود این داروها اعتیاد آور هستند و مصرف اشتباه آن ها می تواند افراد را به خود این قرص ها معتاد کند. و جالب است بدانید که قرصی برای ترک حشیش وجود ندارد و پزشکان قرصی برای ترک حشیش تجویز نمی کنند چرا که بیشتر عوارض این مواد مخدر بر روی ذهن است تا جسم. پزشکان عموما برای ترک حشیش داروهای ضد افسردگی و ضد اضطراب تجویز می کنند. اما تاکید می کنیم که برای مصرف هر دارویی حتما با پزشک مشورت کنید و سرخود هیچ تصمیمی نگیرید.  

ترک حشیش با دارو

ترک حشیش چقدر طول می کشد

این سوالی است که به طور معمول توسط افرادی که برای ترک مراجعه می کنند یا خانواده هایشان پرسیده می شود که دوره ترک حشیش چقدر است. جواب این سوال برای تمام افراد یکسان نیست. چرا که سم زدایی بدن به عوامل مختلفی بستگی دارد. برای هر شخص به نسبت مدت زمان استفاده، میزان مصرف، سن، توان جسمی، جنسیت و ... این زمان متغیر خواهد بود. برای متوجه شدن این موضوع لازم است تا ابتدا آزمایشات و معاینات لازم انجام شود تا بتوان یک تخمین دقیق تری زد. اما برای پاکسازی بدن از THC زمانی حدود 10 الی 60 روز لازم است. بعد از طی شدن دوره درمان لازم است تا مدت ها به مصرف داروهای تجویزی روانپزشک و جلسات درمان گروهی و فردی ادامه دهید تا وسوسه به سراغتان نیاید. 

ترک حشیش چقدر طول می کشد

برای ترک چی بخوریم

استفاده مداوم از حشیش که منجر به اعتیاد می شود روز به روز توان بدنی و اشتهای فرد مصرف کننده را کاهش می دهد. به خصوص در دوران ترک نیز به دلیل فشارهای جسمی و ذهنی که بر روی فرد معتاد است به خودی خود اشتها کم شده و بدن فرد بسیار ضعیف می شود. به همین دلیل لازم است تا در این دوران با رژیم غذایی کاملی داشته باشد تا بدن از حد معمول ضعیف تر نشود. یک دکتر روانشناس لازم است تا برنانه سرشار از پروتئین‌ها، کربوهیدارت، ویتامین و دیگر مواد مغذی برای فرد معتاد به حشیش در نظر می‌گیرد تا بدن او توان از دست رفته خود را مجددا به‌دست آورد. 

برای ترک چی بخوریم

مزایای ترک حشیش

همانطور که برای شما توضیح داده ایم عوارض فراوانی با اعتیاد به حشیش و مصرف ماریجوانا و امثال این مواد زندگی نرمال شما را تهدید می کند که شاید در ابتدای مصرف این مواد متوجه این عوارض نباشید اما در بلند مدت این عوارض خود را نشان می دهند و آن وقت دقیقا زمانی است که دیگر بدن شما گرفتار و وابسته این مواد شده و حشیش کنترل ذهن شما را در دست گرفته است. مصرف این ماده مخدر عوارض بسیاری دارد. کنار گذاشتن این ماده مزایای زیادی دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:

  • بهبود حواس بینایی، شنوایی و لامسه
  • حفظ تعادل و انجام صحیح فعالیت‌های حرکتی
  • بهبود مشکلات خواب
  • بهبود مشکلات جنسی
  • جلوگیری از بروز اختلال در حافظه و درک

البته ناگفته نماند که ترک حشیش به هیچ عنوان نباید خودسرانه انجام شود چراکه ممکن است خطراتی را در پی داشته باشد و باید حتما تحت نظر پزشک و در کلینیک های مربوطه دوره ترک حشیش را بگذرانید. 

چطور دوباره به مصرف حشیش برنگردیم؟

در موارد بالا عواملی که باعث بازگشت فرد به اعتیاد می شوند را توضیح دادیم. این موارد دقیقا همان مواردی هستند که شما وسوسه می کنند و در اصطلاح باعث لغزش شما می شوند. باید برای تغییر سبک زندگی خود بکوشید و سعی کنید که اختیار افکار خود را به دست بگیرید. صد البته کمک گرفتنن از یک مشاور می تواند در این مراحل بسیار موثر باشد و روند درمان شما را برایتان راحت تر کند.

نکاتی برای ترک دائمی حشیش

مراحل ترک حشیش در کلینیک ترک اعتیاد نگین

طبق بررسی های انجام شده گفته می شود که وابستگی شدید به حشیش در بیش از 30 درصد مصرف کنندگان این ماده دیده می شود. به طور معمول 10 هفته ترک حشیش زمان می برد که دو هفته اول سختی بیشتری در پی دارد. مراحل ترک حشیش در کلینیک ترک اعتیاد نگین در ابتدا با سم زدایی بدن آغاز می شود. دردهای جسمی و روحی ترک این ماده در دو هفته اول طاقت فرسا تر از دیگر روزهای ترک است. در دو هفته ابتدایی ترک سم زدایی اصلی بدن انجام می شود. و مابقی مرحله سم زدایی تا 10 هفته تکمیل می شود. از عوارض اصلی که بیمار در حین ترک با آن مواجه می شود عبارت است از: اضطراب، خستگی، افسردگی، کاهش وزن، کاهش اشتها، حساس شدن، عرق سرد، تب و لرز و از این قبیل مشکلات. بعد از پشت سر گذاشتن عوارض جسمی نوبت به تاثیرات ذهنی این مواد است. شاید گذراندن این دوران ساده تر به نظر رسد اما بسیارند افرادی که به قدری گذراندن دوره پاکسازی روانی برایشان سخت است که مجدد به مصرف حشیش رو می آورند. بنابراین در ارتباط بودن با پزشکان و روان درمانگران خبره و گذراندن این دوران تحت نظر آن ها در یک کلینیک ترک اعتیاد حرفه ای همچون نگین از اهمیت زیادی برخوردار است. 

مراحل ترک حشیش در کلینیک ترک اعتیاد نگین

نکاتی برای ترک دائمی حشیش

  1. پاک شدن، قدم برداشتن به سمت خوشبختی و پاک ماندن ماندگاری در دایره ی خوشبختی است.
  2. با نظم دادن به زندگی خود شرایط را تحت کنترل بگیرید و تسلط خود را نسبت به مشکلات بالاببرید.
  3. دوستان جدیدی پیدا کنید که قبلا این را را با موفقیت پیموده اند.
  4. با افرادی که در گذشته با آنها مواد مصرف می کردید روابط خود را قطع کرده یا تا حد امکان محدود کنید.
  5. از موقعیت ها و مکان هایی که شما برای مصرف دوباره وسوسه می کند دوری کنید.
  6. در زمان برخورد با مشکلات و بالا رفتن استرس راه دیگری به جز مصرف مواد مخدر پیدا کنید.
  7. اگر ناگهان تمایل زیادی به مصرف دوباره پیدا کردید، ریشه این موضوع را بیابید و این مشکل را حل کنید.
  8. به خودتان یادآوری کنید که دلایل ترک کردنتان در روز های اول چه بوده است.
  9. تمام مواردی که مربوط به مصرف مواد و یادگار آن دوران بوده است را دور بریزید.
  10. از مشورت کردن با افراد متخصص غافل نشوید.
  11. هیچ گاه برای خاموش کردن آتش به سراغ نفت نروید؛ در این مورد می توان گفت آتش اعتیاد به حشیش را با الکل خاموش نکنید، شعله ورتر می شود.
  12.  افراد در هنگام ترک مواد مخدر باید از مواد غذایی مفید و مغذی استفاده کنند. استفاده از لبنیات و شیر برای ترک اعتیاد به همراه سبزیجات و میوه جات در کنار مغزیجات می تواند انرژی از دست رفته فرد معتاد را تامین نماید.

به عنوان حرف آخر؛ استعمال حشیش مغز شما، این موهبت که فقط و فقط مخصوص انسان ها بوده است را از بین می برد. پس برای انسانیت خود ارزش قائل باشید و امروز و فردا کردن را کنار گذاشته و از همین الان قدم مثبت رو به جلو را بردارید. اگر دلیل خاصی نمی بینید، کمی با دقت به اطرافتان نگاه کنید، به ندای قلب خود گوش دهید و به عزیزانتان فکر کنید. سپس با مرکز بستری ترک اعتیاد نگین تماس بگیرید و با کارشناسان مشورت نمایید.

نوشتن دیدگاه

سوالات متداول ترک حشیش

آیا ترک حشیش نیاز به خدمات روانشناختی دارد؟

بدون شک بله. حشیش یک ماده روان گردان است و آسیب‌های جدی به سیستم عصبی و روانشناختی افراد میزند، برای ترک اعتیاد آن به جز گذراندن سم زدایی بدن باید مراحل سم زدایی روانی نیز انجام شود. برای این کار حتماً به کمک روان درمانگران حرفه ای نیاز است تا فرد بتواند سلامت روان خود را مجدداً باز یابد.

آیا ترک حشیش به طور دائم امکان پذیر است؟

بله. با وجود اثرات روانی مخربی که حشیش در گذر زمان بر روی مغز افراد می گذارد باز هم می توان امید داشت که ترک دائمی حشیش امکان پذیر باشد. تنها لازم است تا به یک مرکز فوق حرفه ای با پزشکان و روان درمانگرهایی حرفه ای مراجعه کنید و مراحل درمان را با صبر و اراده پشت سر بگذارید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به مقالات سایت کلینیک ترک اعتیاد نگین مراجعه کنید. 

اختلال مصرف حشیش چگونه درمان می شود؟

اکثر اوقات از داروها برای کمک به مدیریت علائم ترک استفاده می شود و در کنار دارو درمانی از روش های گروه درمانی و مشاوره نیز استفاده می شود.

در بیمارستان ما با بهترین کیفیت اعتیاد خود را ترک کنید پرسنل مرکز ترک اعتیاد نگین صبورانه شما را در مراحل ترک کردن این بیماری یاری می کنند.