سیگار و قلیان از عوامل ازدیاد انواع سرطان‌ها

یک متخصص ریه با بیان اینکه مصرف مواد مخدر، سیگار و قلیان از عوامل ازدیاد انواع سرطان‌ها به ویژه سرطان ریه در میان افراد می باشند، گفت: استنشاق غیرمستقیم دود این مواد نیز در ابتلای افراد جوان‌تر و زنان به سرطان ریه موثر است.


دکتر امیر احتشامی در گفتگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره اثرات مواد مخدر بر ریه افراد وپیامدهای آن گفت: امروزه ثابت شده است که یکی از اصلی ترین دلایل ایجاد سرطان ریه در افراد مصرف سیگار و مواد مخدر است .


وی ادامه داد: مدت زمان سیگار کشیدن هر چه بیشتر و طولانی تر باشد، ریسک ابتلا به سرطان ریه  را افزایش می دهد که البته این ریسک در مردان بالاتر است. مردهایی که در طول روز یک پاکت سیگار می کشند 22 مرتبه بیشتر از افراد غیر سیگاری در معرض ابتلا به این سرطان قرار دارند.


این متخصص ریه با اشاره به مصرف زیاد قلیان در ایران و اینکه برخی افراد با اعتقاد به اینکه ضرر قلیان کمتر از سیگار و مواد مخدر دیگر است، افزود: این تفکرات بسیار قدیمی است و در سال‌های اخیر ثابت شده که استعمال قلیان بر سرطان ریه بسیار موثر است.


احتشامی ادامه داد: حتی افرادی که مصرف کننده سیگار، قلیان و یا تریاک نبوده اند، چون در معرض این مواد قرار داشتند به سرطان ریه دچار شده اند چرا که استنشاق غیرمستقیم دود این مواد دخانی و مخدر در ابتلای افراد جوان‌تر و زنان به سرطان ریه موثرتر است.


وی گفت: علاوه بر سیگار و قلیان مصرف مواد مخدر از دیگرعوامل ازدیاد انواع سرطان‌ها به ویژه سرطان ریه در میان افراد می باشد در ایران ماده مخدر تریاک همچنان در رتبه اول مصرف را در بین دیگر مواد مخدر دارد.


احتشامی بیان داشت  داشت: از دیگر بیماری هایی که موجب مصرف دخانیات و مواد مخدر در افراد می شود برونشیت و امفیزم  می باشد. برونشیت بیماری است که در آن دیواره لوله های برونش یا نایژه ها، که نای را به شش ها متصل می کنند ملتهب شده و بنابراین میزان هوای کمتری به شش ها می رسد و  در مسیر راه های هوایی نیز خلط های سنگینی ایجاد می شود. برونشیت مزمن معمولا با سرفه های بسیار خشن و خلط دار همراه است.


وی در انتها افزود: افراد مبتلا به برونشیت مزمن درجات مختلفی از مشکلات تنفسی را تجربه می کنند. این بیماری را با نام های ” بیماری انسدادی مزمن ریوی” یا ” بیماری انسدادی مزمن راه های هوایی” نیز می شناسند.  این واژه ها نشان می دهند که مهمترین عارضه دود کردن مواد، سخت شدن ورود و خروج هوا به شش ها است و همین موضوع است که باعث ایجاد مشکلات تنفسی می شود. اکثر مواد مخدری مانند سیگار، تریاک، حشیش، شیشه، هروئین و… که به صورت تدخینی یا کشیدنی مصرف می شوند حاوی گازهای سمی و خطرناکی همچون مونواکسید کربن بوده و مصرف طولانی مدت آنها باعث تخریب ریه ها می شود. گاهی این تخریب به‌حدی زیاد می شود که قسمت عمده ای از ریه ها از کار افتاده و فرد از کوچک ترین فعالیت های روزمره خود نیز عاجز شده و یا به پیوند ریه نیاز پیدا می کند. علاوه بر آن احتمال بروز سرطان ریه نیز برای افرادی که از مواد مخدر دود می کند بسیار بیشتر است.

 

منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر97.03.02

نوشتن دیدگاه

در بیمارستان ما با بهترین کیفیت اعتیاد خود را ترک کنید پرسنل مرکز ترک اعتیاد نگین صبورانه شما را در مراحل ترک کردن این بیماری یاری می کنند.