بسیاری از افراد به دلیل چاقی اعتماد به نفس خود را از دست میدهند؛ به گونهای که مدام در حال یافتن راههای لاغری بوده و حتی در مواقعی دست به کارهای خطرناک میزنند؛ کارهایی نظیر عمل جراحی و مصرف داروهای لاغری که در دراز مدت اثرات جانبی شدیدی بر روی سلامتی آنها میگذارند. اخیرا، برخی از کانالهای خبرگزاری غیر رسمی و فیک در حال انتشار خبرهایی در خصوص لاغری با مواد مخدر مانند حشیش هستند. درست است که لاغری از عوارض مصرف برخی از مادههای مخدر می باشد، اما مصرف این مخدرها مانند پیریزی خشتهای کج است که انسان را در دراز مدت به مسیرهای غلط و واهی میکشاند. حشیش مخدری است که از عصاره صمغ گیاه شاهدانه به دست آمده و متاسفانه این روزها مصرف آن در بین جوانان و حتی نوجوانان باب شده است. بر اساس تحقیقات صورت گرفته از هر 5 جوان ایرانی حداقل یک نفر برای 1 بار هم که شده اقدام به مصرف حشیش کرده است، که این امر نشان از همهگیر شدن آن در مجالس و مهمانیهای شبانه شده است. بسیاری از این افراد حشیش را به هدف لاغری و مزایای واهی آن مصرف میکنند. مزایایی که جز مضرت هیچ سودی برای افراد نداشته و آنها را دچار ضعف میکند!
مصرف پزشکی حشیش
از جمله موارد منسوخ شده در علم پزشکی استفاده از حشیش به عنوان یک مسکن برای رفع بیخوابی و اضطراب بوده است. این ماده همچنین برای درمان برخی بیماریها نظیر صرع و آسم مورد استفاده قرار میگرفت که البته این کار حتما با دستور پزشک انجام می شد. در واقع مصرف پزشکی حشیش تنها با تجویز پزشک انجانم میشود و مصرف خودسرانه آن باعث اعتیاد و عوراض مختلف میشود. در حال حاضر تنها مورد مصرف درمانی حشیش، برای رفع حالت تهوع ناشی از شیمی درمانی و بصورت بسیار محدود با تجویز پزشک میباشد.
رابطه حشیش با لاغری
بسیاری از افراد به تصور این که حشیش موجب لاغری میشود آن را مصرف میکنند. متاسفانه، مصرف آن موجب اعتیاد شده و فرد نه تنها قوای جسمانی خود را تحلیل رفته میبیند، بلکه دیگر قادر به ترک آن هم نیست. به طور کلی، حشیش برای لاغری هرگز توصیه نمیشود. در واقع اثرات لاغری حشیش بسیار کوتاه مدت بوده و تنها به دلیل شوک ناشی از مصرف آن ایجاد میشود. هر مواد مخدری در ابتدای مصرف از خود علائم خوشایند نشان میدهد، اما در دراز مدت فرد را وابسته کرده و او را دچار ضعف، اختلال روانی و غیره میکند.
از اثرات کوتاه مدت مصرف حشیش میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- خواب آلودگی شدید(در صورت مصرف زیاد)
- قرمزی چشمها (اصطلاحا شهلا شدن)
- خشکی دهان و گلو
- افزایش ضربان قلب(در مواقعی امکان سکته وجود دارد)
- اختلال روانی و قوه حافظه
- اضطراب
- اختلال درک مکان و بعد زمان
- تند مزاجی
- ترس و وحشت و غیره
مصرف حشیش موجب میشود تا بعد زمان و مکان به کلی فراموش شود؛ به گونهای که رانندگی در زمان مصرف حشیش هرگز توصیه نمیشود. تحقیقات نشان داده است که مصرف بیش از اندازه حشیش در درازمدت فرد را دچار یک بی انگیزگی مفرط در زندگی کرده و موجب افسردگی شدید میشود. چراکه عدم مصرف آن باعث تندمزاجی و بیقراری میشود. از این رو فرد دیگر نمیتواند بدون مصرف آن آرام بگیرد.
حشیش مصنوعی تهدیدی به شدت جدی برای سلامتی
متاسفانه، اخیرا تولیدکنندگان حشیش روشی را خلق کردهاند که بدون عصاره گرفتن از صمغ شاهدانه اقدام به تولید حشیش میکنند. این حشیش که به حشیش مصنوعی شهرت دارد عوارض جانبی شدیدی دارد. حشیش مصنوعی از اسپری کردن نوعی مخدر شیمیایی به ماده گل (ماریجوآنا) یا خود حشیش به دست میآید. برخیها به تصور کم خطر بودن و همچنین اعتیاد نداشتن آن اقدام به سوء مصرف میکنند که موجب اختلال فکری و ضعف جسمانی میشود.
مصرف حشیش مصنوعی موجب افزایش شدید اشتها شده که این امر نه تنها افراد را لاغر نمیکند، بلکه آنها را دچار چاقی مفرط میکند. افرادی که در درازمدت این ماده مخدر را مصرف کنند دچار افزایش اشتها و در نتیجه افزایش وزن میشوند. پس بهتر است فکر مصرف حشیش را به منظور لاغری از ذهن خود بیرون کنید چون مصرف این ماده سیستم گردش خون را دچار مشکل کرده و همین امر میتواند مشکلات قلبی و عروقی را باعث شود.